GOOIK - De gemeente Gooik kent subsidie toe voor duurzame en energiebesparende maatregelen

C21

GOOIK - De gemeente Gooik kent subsidie toe voor duurzame en energiebesparende maatregelen

Editie_gooik_gemeentehuis_5__kopie_
Foto Marc Colpaert
 
De gemeente Gooik voorziet, sinds 2012, extra gemeentelijke subsidies voor energiebesparende maatregelen (isolatie, beglazing). "Deze subsidies zijn een belangrijke bijdrage aan de realisatie van het lokale klimaatplan",vertelde schepen Herman Anthoons. Sinds 1 oktober 2022 zijn een deel van de subsidies overgeheveld naar Vlaanderen, via het loket Mijn Verbouw Premie.
Herman Anthoons, schepen van Energie, licht toe: “Als duurzame gemeente, die de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen nastreeft, vinden we het belangrijk om ons steentje bij te dragen aan de energiefactuur van de inwoners.
 
De gemeentelijke premie volgt volledig de premievoorwaarden van Fluvius en Mijn VerbouwPremie. Een gebruiker moet de aanvraag enkel indienen via Fluvius of Mijn Verbouwpremie. Dankzij de maandelijkse rapportering van de goedgekeurde dossiers die we van hen krijgen, kunnen wij de gemeentelijke premie verder uitbetalen.”
 
De gemeente geeft een extra premie voor energiebesparende maatregelen (isolatie, beglazing, installatie van een waterpomp, zonneboiler).In de eerste helft van 2022 waren er 65 aanvragen, goed voor een uitbetaald bedrag van 5709 euro. Meer info via Gemeentelijke premie huishoudelijke energiebesparende maatregelen | Gooik

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 feb 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 mrt 2023
Marc Sluys | 02 mrt 2023

archief