GOOIK - Seniorie Kesterberg

C21

GOOIK - Seniorie Kesterberg

Colpaert_gooik_kesterberg_4
Zorgmanager Petra Parewijck. - Foto's Marc Colpaert.
 
Colpaert_gooik_kesterberg_2
Colpaert_gooik_kesterberg_3
Editiepajot_kesterberg_5_foto_marc_colpaert
 
Editiepajot_gooik_kesterberg_6_foto_marc_colpaert
 
Colpaert_gooik_kesterberg_1
 

Zopas opende in Gooik meer bepaald in Kester de seniorie Kesterberg haar deuren .Deze locatie omvat in totaal 58 serviceflats waaronder 24 zorgflats. De inwoners kunnen er genieten van tal van gemeenschappelijke voordelen zoals een zwembad, sauna en zelfs een wijnbar. De eigen keuken zorgt voor een goede maaltijd voor de bewoners en hun eventuele gasten. Verplegend personeel is de klok rond aanwezig. Nu al is 60 % van de flats ingenomen. Wie in eigen streek nog een plaatsje nodig heeft moet zich haasten.

Seniorie Kesterberg is gelegen aan de Ninoofsesteenweg 127 in Leerbeek(Gooik) en is een hedendaagse en vooruitziende woonvorm voor senioren. " Wij hebben geprobeerd om de senioren het hier naar hun zin te maken", vertelde zorgmanager Petra Parewijck. " We hebben kosten noch moeite gespaard om dit te bereiken. Omdat wij weten dat privacy belangrijk is heeft iedere flat naast een gewone deur ook een klein deurtje, dit laatste gebruiken wij om in de ochtend het ontbijt in te plaatsen. Zo worden onze bewoners niet gestoord en kunnen ze langzaam wakker worden met de dampende geur van koffie ". Er werd een industriële keuken geplaatst waar elke dag de nodige warme maaltijden worden klaargemaakt. Tevens is het zo dat mensen die hun familieleden komen bezoeken mee kunnen aanschuiven voor het middagmaal. Maar er is nog veel meer vertelde Petra: " In de kelderverdieping hebben wij de afdeling wellness, waar onze mensen gratis kunnen gebruik maken van een fitness ruimte, zwembad, sauna, stoombad en douches. Wie na de sauna een beetje wil relaxen, kan dit in een aangepaste ruimte met wijnbar.

De serviceflats hebben een oppervlakte van 35 m² voor de zorgflats, tot 60 m² voor de gewone flats. Bijna alle flats hebben een terras, waarvan sommige een prachtig zicht hebben over de streek.Automatische zonnewering langs de zuiderkant zorgt ervoor dat het niet te warm wordt in de flats. Wie jarig is of een feestje wil organiseren, dan kan dit in een aangepaste ruimte. Er is een kapsalon en kine aanwezig. "Elke week gaan wij naar de Delhaize hier in Gooik, wie mee wilt gaan winkelen kan dat. Onze pendeldienst is er ook als de bewoners naar de tandarts of het ziekenhuis moeten gaan en dit is uiteraard gratis", vertelde Petra. " Als er problemen zijn met de gezondheid van één van onze bewoners en iemand van de familie wil graag blijven dan zijn er drie logeerkamers voor handen.

De prijs voor deze flats varieert van 34 tot 44 euro, dit zonder maaltijden maar wel met alle andere mogelijkheden die voorzien zijn in het gebouw. Momenteel zal vanaf 1 juli 60 % van de flats ingenomen zijn. Wie meer info wenst over dit project kan terecht op www.kesterberg.be  of bij Petra op het nummer 0493/21.84.13.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jul 2009
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief