GOOIK - Tal van Gooikse buurten telden verkeer met Telramen

C21

GOOIK - Tal van Gooikse buurten telden verkeer met Telramen

Image001__23___kopie_
 
 Gemeente Gooik financiert via het buurtbudget, op initiatief van Beweging.net Gooik en op vraag van de buurten, 20 Telramen. Deze Telramen worden aan de ramen van woningen bevestigd en registreren sinds april 2022 het verkeer in de betreffende straat. De organisatie TELRAAM stelde de eerste resultaten voor aan de buurten. Zij kunnen de data nu verder analyseren en voorstellen doen aan het lokaal bestuur om de verkeersveiligheid te verbeteren.
 
Resultaten telramen
 
In totaal werden er 20 Telramen opgehangen aan woningen van vrijwilligers en pioniers in verschillende Gooikse straten (o.a. in fietsstraat).
Elk Telraam is verbonden met het wifinetwerk. Zo kan het heel wat nuttige gegevens registreren: het onderscheid tussen voetgangers, fietsers, auto’s en vrachtwagens, de snelheid, het aantal passages, de richting van de beweging en het tijdstip. Deze data zorgen dus voor heel wat inzichten over de verkeerssituatie in een straat. De buurten kunnen met deze inzichten verder aan de slag en voorstellen aan het lokaal bestuur doen.
 
Samuel Billens, schepen van Mobiliteit: “De meeste toestellen zijn doorlopend actief geweest, met slechts af en toe een korte onderbreking.

Dit is dus heel waardevolle informatie voor de buurten. Zij kunnen deze ingezamelde data nu verder analyseren en voorstellen ter verbetering doen. Ik ga dan graag in gesprek om samen oplossingen te zoeken. Zo kunnen we de Gooikse straten samen duurzamer en verkeersveiliger maken.” 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 nov 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief