GOOIK - Nieuwe thema Gezondste Wandeling 2023

C21

GOOIK - Nieuwe thema Gezondste Wandeling 2023

Editie_gooik_koornmolen_fiets_2__kopie_
Vertrek aan de Koornmolen.- Foto Marc Colpaert
 
Van december tot eind februari 2024 zet de ‘Gezondste Wandeling’ weer een nieuw gezondheidsthema in de kijker. Deze interactieve wandeling bestaat uit 7 haltes die elk een QR-code bevatten. Achter de code zitten geluids-en videofragmenten en leerrijke tips. Dit keer komen wandelaars meer te weten over dementie: wat is het, waar zijn er stilte-en troostplekken, wat met de rouwverwerking. “De Gezondste Wandeling sluit mooi aan bij het preventieve gezondheidsbeleid waarvoor we ons engageerden als Gezonde Gemeente. Daarom is de Gooikse Gezondheidsraad in 2021 in dit project van Logo Zenneland vzw gestapt. Het fijne is dat er om de drie maanden een ander thema aan bod komt, zodat de route elke keer weer een nieuwe verrassing is. Want de actuele gezondheidsthema’s die achter de QR-codes zitten, bieden zinvolle inzichten voor iedereen. De Gezondste Wandeling is een mooie aanvulling op het traject dat de gemeente en de Gezondheidsraad lopen naar een dementievriendelijke gemeente”, klinkt het vanuit de Gooikse Gezondheidsraad.
 
Wandel de Gezondste Wandeling
 
De Gezondste Wandeling is een 5,5 km lang en start aan het Gemeentelijk Sportcentrum Koornmolen (Processiestraat 15 – 1755 Gooik). Volg de knooppunten 224 222 218 220 213 220 221 222 203 202 201 204 226 225 224 233.
 
 De Gezondste Wandeling is een initiatief van de Gooikse Gezondheidsraad. Deze adviesraad staat in voor het (preventieve) gezondheidsbeleid in de gemeente Gooik. Ze ondersteunen een aantal initiatieven zoals Week van de Valpreventie, Hartveilige Gemeente. Wie zin heeft om ook mee te werken, kan contact opnemen met dorien.deweerdt@gooik.be.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 dec 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief