In het centrum van Oetingen was er een carwash voor atleet Brent

C21

In het centrum van Oetingen was er een carwash voor atleet Brent

Editie_gooik_car_wash_2__kopie_
Tijdens het nemen van de foto zorgde Tom voor een zeer plaatselijke bui! Foto Marc Colpaert
 
Atleet Brent Van Der Kelen koestert een prachtige Olympische droom: hij wil als G-badmintonner deelnemen aan de Olympisch Spelen in LA ’28 en daar wilt de Joggingclub Oetingen aan meehelpen om hem financieel te steunen dat deden ze op 23 maart met een carwash in het centrum van Oetingen.
 
"Ik ben Van Der Kelen Brent uit Gooik en ik ben 28 jaar. In februari 2019 had ik een ongeval tijdens het mennen (paard en koets). Dit ongeval had heel grote gevolgen en veranderde mijn leven en dat van mijn familie compleet. Ik heb namelijk een dwarslaesie T12. Dit wil zeggen dat ik vanaf dit niveau volledig verlamd ben en nooit meer zal kunnen stappen en voor altijd in een rolstoel zal zitten. Dit was een zware klap in mijn leven, zeker als 23jarige. Maar ik wil niet bij de pakken blijven zitten, ik wil vooruit en iets maken van mijn leven! Opgeven staat niet in mijn woordenboek.
 
Voor mijn ongeval was ik heel sportief en deed ik aan atletiek. Ik heb  jaren gelopen, heel wat uren en kilometers getraind en ook mooie resultaten behaald! Van in het begin had ik in mijn hoofd dat ik opnieuw een sport wou beoefenen en ook zien hoe ver ik er in zou geraken. Zo ben ik bij het badminton terechtgekomen. Dit was wel een heel andere richting, maar ik vond het wel tof om iets totaal anders te doen. Nu train ik al een 3-tal jaar en heb ik er een doel van gemaakt om mij proberen te selecteren voor de Paralympische Spelen in 2028.
 
Dit wordt geen makkelijk doel maar wel één dat mij vooruit gaat helpen in het leven, mij voldoening geeft en waarvoor ik àlles zal doen!! Er is natuurlijk ook een keerzijde. Ik zal heel veel moeten trainen en daarbij komt ook dat ik buitenlandse tornooien zal moeten spelen om me te kunnen selecteren en punten te krijgen voor de spelen! Dit zal ook heel wat kosten. Ik denk hierbij aan vliegtickets, hotelkosten, inschrijvingsgeld tornooien, materiaal!
Daarom ben ik enorm dankbaar (dit kan ik niet genoeg zeggen) dat Joggingclub Oetingen i.s.m. met tal van Oetingse verenigingen mij daarin mee wil steunen. Door de verschillende acties zullen mijn kosten draaglijker worden en zal ik misschien mijn doel kunnen bereiken! Superbedankt aan iedereen die zijn schouders onder dit project zet, superbedankt aan iedereen die zijn steentje bijdraagt en vooral superbedankt aan iedereen die in mij gelooft!

Ook al is het niet makkelijk en gaat alles niet zoals je zelf wilt, onthoud zeker; NEVER GIVE UP!! 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mrt 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief