Het grote zeilsculptuur is verdwenen in het centrum van Gooik en er komen twee lindebomen in de plaats

C21

Het grote zeilsculptuur is verdwenen in het centrum van Gooik en er komen twee lindebomen in de plaats

Editie_gooik_zeil_4__kopie_
Na het kleine zeil is nu ook het grote zeil verdwenen.- Foto marc Colpaert
 
Op het dorpsplein van Gooik is het grote zeil verdwenen, dit voor een technisch onderhoud, na een kleine aanrijding door een wagen. Burgemeester Gunther De wilde gaat samen met de  beleidsploeg er over nadenken om het zeilsculptuur wellicht niet meer op dezelfde plaats terug te plaatsen.
 
Voor de aandachtige passant: Inderdaad de zeilsculptuur op het Gooiks dorpsplein is verdwenen. Het zeil diende een technisch onderhoud te ondergaan, dit na een aanrijding met een wagen. Na grondige evaluatie en met respect voor de initiatiefnemers opteren we om de zeilsculptuur wellicht niet meer op die desbetreffende plaats terug te plaatsen. We opteren om extra vergroening via 2 grote lindebomen aan te planten in de reeds aanwezige plantbakken. Op deze wijze behouden we zicht op de mooie gevel van onze Sint-Niklaaskerk. Op deze wijze behouden we een grotere open ruimte op het dorpsplein voor tal van initiatieven.
 
Kermis terug op't Plosj.
 

Het is onze ambitie om onze jaarlijkse kermis en kermismolens opnieuw op het dorpsplein plaatsen zoals voorheen, vertelt burgemeester Gunther De Wilde. Beleid voeren en leiderschap tonen is ook soms genomen beslissingen durven analyseren en evalueren. Mogelijks krijgt het zeil een functie als openluchtklas, overdekking aan een picknickweide. Deze opties bekijken we rustig naar te toekomst toe in het Pajottegems verhaal", aldus Gunther De Wilde 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mrt 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
PenZine | 26 mrt 2024

archief