Gooikoorts folkfestival onthult sprankelende line up voor zomereditie 24

C21

Gooikoorts folkfestival onthult sprankelende line up voor zomereditie 24

Img_8992
 

Met grote vreugde en trots kondigt Muziekmozaïek vzw aan dat Gooikoorts weer op de festivalkalender staat!
Op 5, 6 en 7 juli transformeert de atletiekpiste in Gooik opnieuw tot een feestelijke plek waar bezoekers kunnen genieten van prachtige folkmuziek, stomende bals, lekker eten en drinken en een bouwersmarkt op zondag. Deze ingrediënten vormen al twintig jaar lang de kern van dit folkfestival. Op Gooikoorts is er ruimte om te genieten van traditionele en vernieuwende muziek gebracht door folkartiesten van over de hele wereld. Het behoort nog tot een van de weinige kleinschalige festivals die Vlaanderen te bieden heeft in de folkscene. Het programma belooft weer een diversiteit aan muzikale hoogtepunten uit binnen- en buitenland.
Op vrijdagavond trapt het festival af met een concert van Griff Trio en Mes Souliers Sont Rouges uit Frankrijk, gevolgd door een bal met Geronimo.
Op zaterdag staan onder andere Jiggy uit Ierland - voor het eerst in België -, het Portugese Omiri, de jonge Schotse topviolist Ryan Young en een unieke samenwerking tussen Kongero uit Zweden en Wör uit België op het programma.
Zondag brengen bands van Belgische bodem zoals Ghent Folk Violin Project, Rawhide, Et Encore en Variomatic hun optredens. Ter ere van hun 10-jarig bestaan zal de Schotse topgroep Mec Lir op het podium van Gooikoorts schitteren.
Elke dag staat er een folkbal op het programma, waar iedereen vrij is om een danspas te placeren. In het hart van het Pajottenland kunnen bezoekers niet alleen genieten van topconcerten in twee verschillende concerttenten, maar ook ontspannen in een relaxte sfeer in een sprookjesachtig decor, smullen van vers eten van foodtrucks, proosten met echte glazen en tijd doorbrengen met elkaar. Muzikanten zijn ook welkom om tussen de optredens door en tot in de late uurtjes te jammen. Daarnaast zijn er creatieve activiteiten voor kinderen, tussentijdse animatie, Tai Chi sessies en een festivalmarkt met kraampjes.
Het festivalterrein blijft bewust overzichtelijk, met een gezellige bar centraal als ontmoetingsplaats, want het sociale aspect is net zo belangrijk als de muziek. En alsof dat nog niet genoeg is, pakt het festival opnieuw uit met een bouwersmarkt op zondag van 11 tot 19 uur. Zowel binnen- als buitenlandse instrumentenbouwers presenteren er hun zelfgebouwde muziekinstrumenten, een unicum in Vlaanderen.
Vorig jaar onderging het festival een heropstart met een nieuwe ploeg vrijwilligers, er wordt gemikt op 3500 bezoekers.
Zo’n 200-tal mensen werken voor, tijdens en na het festival mee achter de schermen. 
Het volledige programma en meer informatie over het festival te vinden op de vernieuwde website van Gooikoorts: www.gooikoorts.be.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 apr 2024
Marc Sluys Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief