Heraanleg van het fietspad in de Lenniksestraat

C21

Heraanleg van het fietspad in de Lenniksestraat

20220704_persbericht_heraanleg_bellestraat_asfaltlaag-bijlage_fotorolmachine__kopie_
 
Het fietspad in de Lenniksestraat in Gooik wordt heraangelegd. De werken starten maandag 22 april en maken het fietspad comfortabeler en veiliger. Zo maakt de gemeente verder werk van het fietsbeleidsplan. Samuel Billens, schepen van Mobiliteit: “Veel fietsers maken gebruik van het fietspad in de Lenniksestraat. Maar het is in slechte staat en erg hobbelig. Om het comfort en de veiligheid van de fietsers gevoelig te verbeteren, worden de verzakte klinkers uitgebroken. Een nieuwe, grijze asfaltlaag, die aangenaam fietst, komt in de plaats.
Een effen fietsoppervlak vermindert immers de kans op fietsongevallen. De oversteken worden drempelloos gemaakt en krijgen een rode afwerkingslaag. In totaal gaat het over 4.4 km fietspad. Fietsers kunnen dus in de toekomst en zoals vastgelegd in het fietsbeleidsplan, via moderne en aangepaste fietspaden, veilig van de dorpskern in Oetingen naar de sportsite in Strijland. Met het mooie weer in het vooruitzicht, hopen we dat veel Gooikenaars de fiets nemen. Deze verbeteringen van de fietsinfrastructuur dragen hier zeker toe bij.”
 
Hinder
De werken brengen hinder met zich mee. Daarom wordt er gewerkt in verschillende fases. Het verkeer vanuit Oetingen, kan tijdens alle fases, richting N28 (Ninoofsesteenweg – Zwart Schaap) rijden. Voor het doorgaand verkeer zal er een omleiding voorzien worden via Ninoofsesteenweg, Edingsesteenweg en Langestraat, voor het verkeer richting Oetingen/Vollezele (N28).
 
De bussen van De Lijn rijden tijdens de eerste fase om via de Hoevestraat, Heerbaan en Kapelstraat. Deze worden tijdelijk éénrichtingsstraten. Tijdens de tweede fase rijden de bussen om via de Vierbergenstraat en Warandestraat. Ook deze straten zijn dan tijdelijk slechts in één richting toegankelijk.Ter plaatse wordt de nodige signalisatie voorzien. Fietsers kunnen steeds door, langs het fietspad of langs de fietscorridor.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 apr 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief