De mannen van Altenberge zijn per fiets aangekomen in Gooik

C21

De mannen van Altenberge zijn per fiets aangekomen in Gooik

20240510_100650__kopie_
De zeven zijn in Gooik.- Foto Marc Colpaert
 
Op mandag vertrokken zeven moedige mannen met hun electrische fiets! om de afstand Altenberge - Gooik eeen goede 375 km per fiets af te leggen. En we hebben goed nieuws gekregen! De Altenbergse fietsers trapten vlot door, de accu’s waren voldoende opgeladen.
 
 Op maandagochtend nam burgemeester Karl Reinke in Altenberge afscheid van de zeven glorieuzen voor de tour naar de partnergemeente Gooik: Helmut Beckmann, Karl-Heinz Heithaus, Horst Elverich, Frank Noatnick, Stephan Laubrock, Andre Kahle en Jürgen Berendes.
Ze zijn met z'n zevenen. Alleen de tijd zal leren of zij de zeven glorieuzen zullen worden.
Maandagochtend vertrok de bende met hun stalen paarden op hun missie, die hen uiterlijk donderdag naar de Belgische partnergemeente Gooik moest brengen. Om de partnergemeente een beetje te leren kennen, hebben de Altenbergers op vrijdag en zaterdag een paar rondjes Gooiker per fiets gepland. Op vrijdagochtend waren de zeven ter hoogte van Paddenbroek, samen met Andrée De Leener, algemeen directeur Eric Van Snick en schepen Samuel Billens.  "Ze komen hier een kijkje nemen en vandaag gaan ze ook nog naar de Geuzestekerij De Cam waar Karel wat meer uitleg zal geven over de geuze en om wat te proeven natuurlijk en ook nog naar het wijndomein Saffelberg in Gooik. Morgen vertrekken ze terug naar Altenberge", aldus André De Leener. Gelukkig dat ze met de fiets waren!

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mei 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 23 mei 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief