Gooikse vereniging Zin in Kunst kleedt Petanquehal Koornmolen aan

C21

Gooikse vereniging Zin in Kunst kleedt Petanquehal Koornmolen aan

Image003__8_
Ingezonden foto
 
De Gooiske vereniging ‘Zin in Kunst’ heeft 4 schilderijen ontworpen om de Petanquehal Koornmolen aan te kleden. Richard Hanssens, Guy Van Vreckem en Franq Declerq creëerden, op vraag van het lokaal bestuur Gooik, een schilderij in het thema van de petanquesport.
 
De voorzitter van ‘Zin In Kunst‘, Fons Van der Graesen, reageerde enthousiast over het project. “Het is leuk dat de gemeente Gooik aan ons dacht om de petanquehal wat gezelliger in te kleden.” Schilder Guy Van Vreckem licht zijn werk toe: “Ik schilderde ‘Langs de afdaling van de Kesterheide naar de dorpskerk toe’. Men herkent hier duidelijk het landschap van Gooik, met de 3 bollen van de Kesterheide. Het unieke aan dit schilderij is dat de oorspronkelijke petanquebal vertrekt vanuit het werk van Franq Declerq. Beide werken vertellen apart een gezamenlijk verhaal.”
 
Schilder Richard Hanssens creëerde ‘Petanque in de Provence’:
"Op vraag van de gemeente Gooik had ik de eer om een uniek artistiek project uit te voeren dat gezelligheid en gemeenschapszin viert door de weergave van het petanque spel onder de Provençaalse zon.
Dit werk combineert verschillende artistieke technieken, waaronder aquarel, potlood en gouache, om de essentie van dit iconische spel uit de Provence vast te leggen.s
 
Petanque, erg populair in Zuid-Frankrijk, is veel meer dan alleen een spel; het is een symbool van gezelligheid, delen en levensvreugde. Mijn doel was om deze warme en gastvrije sfeer over te brengen naar onze prachtige regio Pajottenland, en meer specifiek naar de Koormolen van Gooik. Ik stelde mij in staat een scène tot leven te brengen waarin de inwoners van Gooik elkaar kunnen ontmoeten, spelen en plezierige dingen kunnen delen. Momenten net als in de dorpen van de Provence.”
 

Samuel Billens, schepen van Sport: “Het is fijn om te zien dat sport en cultuur samenkomen. De grote schilderijen brengen de petanquehal nog meer tot leven en doen wegdromen. We kregen al positieve reacties op dit gezamenlijke project en hopen in de toekomst op nog meer leuke samenwerkingen.” 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jun 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 21 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief