Is jouw broodje al gebakken in de bakoven in Paddenbroek

C21

Is jouw broodje al gebakken in de bakoven in Paddenbroek

Paddenbroeks_boerenbrood_2
 
Komende zondag 16 juni organiseren ze in Plattelandscentrum Paddenbroek een bakdag om de bakovenwerking in de kijker te zetten. De Paddenbroek-bakkers gaan die dag een nieuw brood bakken. Het Paddenbroeks Boerenbrood is een volkoren brood, gemaakt met Pajotse producten. Om de bakovenwerking een boost te geven, worden de Paddenbroekse boerenbroden vanaf 13u verkocht.
 
 
De voorbije maanden werd er in Plattelandscentrum Paddenbroek hard gewerkt rond de bakovenwerking. Tijdens de verbouwingen van het Plattelandscentrum werd ook de bakoven helemaal hersteld. De koepel werd afgebroken en een nieuwe koepel werd gebouwd i.s.m. gemeente Gooik, Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei en Erfgoed Vlaams-Brabant. Hoog tijd om met deze bakoven aan de slag te gaan!
Kaderend in het Leader-project ‘Puur Pajottenland, Beleef Paddenbroek’ werd de bakoven ingericht met kneedtafels, een oude rijskast en allerhande bakovenmaterialen. Om een goede bakovenwerking te hebben, moeten er ook bakkers zijn. Sinds het najaar worden er Paddenbroek-bakkers opgeleid. Zo kunnen we in de loop van het najaar ook starten met het aanbieden van workshops voor groepen, bakoveneigenaars, scholen, teambuildingsactiviteiten voor bedrijven, families, om de bakovenwerking in de kijker te zetten, organiseren de Paddenbroek-bakkers komende zondag 16 juni een bakdag. Ze beginnen bij het krieken van de dag met het bereiden en kneden van het deeg.Speciaal voor deze dag werd een nieuw recept van brood bedacht. Een volkorenbrood op basis van Pajotse producten!
 
Kom gerust eens langs! Vanaf 13u kan er ook geproefd worden van het Paddenbroeks Boerenbrood. Wie er thuis verder van wil genieten, kan ook brood kopen. 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 jun 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 01 jul 2024
Marc Colpaert | 30 jun 2024

archief