GOOIK - Aanplanten van het KOTK bos

C21

GOOIK - Aanplanten van het KOTK bos

Colpaert_gooik_kotk_2
 
Dsc_0007
Dsc_0024
Colpaert_gooik_kotk_4
 

Op zondag 16 maart werd er op de Kesterheide een grote bosplantdag in het teken van Kom op Tegen Kanker(KOTK) georganiseerd. Er werden niet minder dan 4.300 boompjes verkocht en die moesten allemaal geplant worden op de Kesterheide. Peter en meter van de actie Willy Sommers en Patsy Van Der Meeren kwamen een handje helpen.

De organisatoren hadden hun voorzorgen genomen en hadden de nodige tenten geplaatst om de vele mensen voor de boomplantdag te ontvangen. De fanfare van Kester speelde enkele deuntjes en zorgde ervoor dat het even ophield met regenen. Er werd op de Kesterheide een populierenbos aangeplant, voor de actie KOTK, met een onderetage van hakhout met soorten als es, esdoorn, eik, els en haagbeuk. De randen werden omzoomd met hazelaar, Gelderse roos, Spork en Rode kornoelje.

Het had tijdens de nacht goed geregend zodat het uitgraven van de putten voor het planten van de bomen redelijk gemakkelijk verliep. Toch was het duidelijk dat ‘meter’ Patsy (Marie uit Thuis) het niet gewoon was om op een zondagmorgen bomen te planten. ‘Peter’ Willy Sommers zag het helemaal zitten en gaf de nodige instructies. Even later gaf Willy het goede voorbeeld en plantte zelf enkele boompjes, samen met vele tientallen vrijwilligers. Vanaf vandaag is het Pajottenland dus tenminste enkele duizenden boompjes rijker. In totaal werden er in heel Vlaanderen 72.000 boompjes verkocht voor de actie KOTK, een schitterend resultaat.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mrt 2008
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 27 sep 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief