GOOIK - Scholen liepen voor het goede doel

C21

GOOIK - Scholen liepen voor het goede doel

Editiepajot_cheques_lopen_bewerkt
Twee verenigingen kregen een cheques. - Foto © Marc Colpaert
 

Het wordt stilaan een traditie dat op het einde van de maand september de leerlingen van de lagere scholen uit Gooik hun sportiefste benen boven halen, om te lopen voor het goede doel in het kader van de Vlaamse veldloopweek. Dit is een initiatief van de Stichting Vlaamse Schoolsport (SVS), de Gooikse sportdienst en de Gooikse scholen die iedereen wilt aanzetten tot wandelen en lopen.

In Gooik heeft dit plaatsgevonden tijdens de laatste week van september onder de vorm van een sponsorloop. Tijdens de turnlessen ruilden de kinderen voor één keer de knusse sporthal voor de buitenterreinen gelegen aan het sportcentrum. Een parcours van ongeveer  500m werd uitgestippeld en moest zoveel mogelijk keren afgelegd worden in een half uur.

Het geld dat daarmee bij mekaar werd gelopen of gewandeld werd dit jaar geschonken aan 2 goede doelen. Het eerste project is  ‘Born in Africa’ (www.borninafrica.org) dat gesteund wordt door Karlien Bosmans, kandidate Miss Sports uit Lennik’. Het tweede project ‘Yocevim‘ ( www.yocevim.org) wordt gesteund door Filip Van Mulder uit Oetingen. Op de scholen kregen de leerlingen in de week voor de sponsorloop uitleg over beide organisaties. In De Cam in Gooik mochten de beide verenigingen de cheques in ontvangst nemen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 okt 2009
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

PenZine | 26 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 mrt 2024

archief