GOOIK - Trap is al jarenlang een hinder voor fietsers

C21

GOOIK - Trap is al jarenlang een hinder voor fietsers

Editiepajoit_gooik_fietpad_foto_merckx
Foto Felix Merckx

Wie in de Molenstraat in de Gooikse deelgemeente Kester met de fiets rijdt, kijkt maar beter uit zijn of haar doppen. Halverwege de straat wordt het fietspad onderbroken en wordt de fietser aangemaand om af te stappen. De trap van een woning ligt er namelijk vlak op het fietspad.

Over deze onveilige situatie stelde Vlaams Volksvertegenwoordiger Mark Demesmaeker een vraag aan Minister Crevits, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken
 
Het dossier sleept reeds een aantal jaren aan. In 2003 werd er een mondeling akkoord gesloten met het Vlaams Gewest om de huidige toestand van het fietspad op te lossen. Tot op vandaag heeft het Vlaams Gewest dit mondeling akkoord nog niet uitgevoerd.
 
In haar antwoord zegt de minister dat het dossier zich nu in een beslissende fase bevindt, gezien de akte die de overdracht van eigendom moet regelen tussen de huidige eigenaar en het Vlaams Gewest op korte termijn getekend zal worden.
 
In 2003 werd mondeling overeengekomen met de eigenaar dat het eigendom waarop de trap nu gevestigd is, overgedragen zou worden aan het Vlaams Gewest. De trap zal daarna verwijderd worden.
 
Er werd tot een akkoord gekomen tussen het Vlaams Gewest en de huidige eigenaar over de overdracht van eigendom aan het Vlaamse Gewest.
Eenmaal de akte verleden zal er aan de huidige eigenaar meegedeeld worden wat de timing der werken is, waarna een periode van 1 maand gerespecteerd moet worden zodat hij de nodige regelingen kan treffen. Gezien de werken een week in beslag zouden nemen, zou er dus een oplossing kunnen komen ongeveer 6 weken nadat de notariële akte die de overdracht van eigendom vastlegt, verleden wordt.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 okt 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief