GOOIK - Infozuilen voor jongeren

C21

GOOIK - Infozuilen voor jongeren

Infozuilen_bib_en_jeugdhuis
Nieuwe infozuilen - Sandy Vermeulen, jeugdconsulente Dienst Socio-culturele Zaken - Evi Elinckx ,voorzitter Jeugdraad - Gunther De Wilde, schepen Jeugd - Erik Vansnick, gemeentesecretaris - Michel Doomst, burgemeester.
 
Editiepajot_collage_infozuilen_gooik
Foto's Deschuyffeleer
 
Infozuilen_bib_en_jeugdhuis__1_
 

Kinderen en jongeren vinden niet altijd onmiddellijk een aanspreekpunt als ze met vragen zitten rond één of ander prangend onderwerp. Om aan deze nood aan informatie beter te beantwoorden heeft het gemeentebestuur van Gooik in samenwerking met de jeugdraad jeugdinfozuilen geplaatst in de plaatselijke bibliotheek en het jeugdhuis.

“De zuilen zijn een ankerpunt voor infofiches die handelen over allerhande wisselende thema’s. Zo komen onder meer de leerplicht, de mishandeling, de jobstudent, het pesten, het veilig vrijen, het vrijwilligerswerk, drugs, piercings en tattoos aan bod”, aldus jeugdconsulente Sandy Vermeulen.
 
Elk thema wordt zeer beknopt behandeld en telkens aangevuld met belangrijke contactgegevens zoals adressen, websites en e-mailadressen. Met regelmaat worden de infozuilen geactualiseerd en opgeladen met informatie over nieuwe thema’s.
 
De zuilen en bijhorende folders worden gepromoot door het Vlaams Informatiepunt Jeugd. VIP stelt zich tot doel een coördinerende rol te spelen op het vlak van jeugdinformatie in Vlaanderen. Het zet hiertoe de nodige samenwerking op met geïnteresseerde overheidsdiensten en particuliere actoren.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 nov 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 27 jan 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief