GOOIK - Straks nieuwe ingang milieupark

C21

GOOIK - Straks nieuwe ingang milieupark

Colpaert_gooik_nieuwe_weg_milieupark_1
Herman Anthoons bij de nieuwe toegangsweg. - Archieffoto Marc Colpaert
 

Binnen enkele weken heeft het Gooikse milieupark niet alleen een nieuwe toegangsweg maar tevens ook een nieuw registratiesysteem. Dit moet het afvaltoerisme tegen gaan. De mensen zullen kunnen kiezen uit een betalende of niet betalende lus. Grofvuil mag nog twee keer gratis worden aangeboden.

De dienst openbare werken van de gemeente Gooik legt momenteel de laatste hand aan de nieuwe toegangsweg naar het containerpark in Gooik. De huidige toegangsweg ligt pal naast de basisschool De Oester in Strijland en is bereikbaar via de Strijlandstraat. "We willen de hinder van voorbijrijdende vrachtwagens en de vele gebruikers van het milieupark voor de gemeenteschool uit de weg ruimen " aldus Herman Anthoons(CD&V), schepen van Openbare Werken. "We opteerden voor een totaal nieuwe toegangsweg naast de nieuwe loods van Openbare Werken in de Processiestraat in Gooik. Als het weer nog wat meezit zullen in de loop van januari 2010 alle werkzaamheden achter de rug zijn en zal men gebruik kunnen maken van de nieuwe weg", vertelde Anthoons. De gemeente wil terzelfdertijd het probleem van het afvaltoerimse aanpakken en gaat het milieupark uitbreiden en controleren wie er binnen komt. "We maken van de gelegenheid ook gebruik om het containerpark uit te breiden. De gebruikers zullen kunnen kiezen uit twee lussen : een lus voor de betalende fracties en één voor de niet-betalende fracties”, zei Anthoons.
Momenteel dient men al te betalen voor groenafval, bouwafval en asbest. Dit blijft ook zo in het nieuwe milieupark. “ Volledig nieuw is het feit dat elk gezin gratis tweemaal grofvuil mag aanbieden per jaar. Vanaf de derde aanbieding zal men moeten betalen, afhankelijk van het aangebrachte hoeveelheid grof vuil”, verklapte schepen van milieu Simon De Boeck(CD&V)
De gemeenteraad zal eind december de nieuwe tarieven voor het milieupark goedkeuren. “ We zullen voortaan ook werken met een aantal silo’s in plaats van containers voor sommige fracties zoals voor bouwafval en groenafval”, aldus schepen De Boeck.
Ook komt er een gevoelige verhoging van de controle. Wie niet van Gooik is zal voortaan niet meer welkom zijn in het milieupark. “ Dit liep de laatste maanden echt de spuigaten uit en nu gaan we door middel van een nieuw registratiesysteem perfect kunnen nagaan wie woonachtig is te Gooik en aldus nog mag gebruik maken van deze dienst en wie niet”, vertelde Simon.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 dec 2009
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief