GOOIK - Bloedgroep op trucks

C21

GOOIK - Bloedgroep op trucks

Colpaert_gooik_hilde_speeckaert_1
Hilde Speeckaert bij haar truck. - Foto Marc Colpaert
 

De transportfirma De Baerdemaeker uit Gooik heeft op hun vrachtwagens de bloedgroep van hun chauffeurs geschilderd. Ze zijn daarmee het enige bedrijf in Vlaanderen dat de bloedgroep van hun chauffeurs op de vrachtwagens zet. Bij een ongeval telt elke minuut dus waarom niet zo iets simpel op de vrachtwagens plaatsen, aldus het transportbedrijf.

 
Michel De Baerdemaeker en zijn vrouw Hilde speeckaert runnen al enkele jaren een transportbedrijf in Gooik. Op een zekere dag rijpte bij Hilde het plan om op al hun vrachtwagens de voornaam en de bloedgroep van hun chauffeurs te plaatsen.   “ Wij vonden het belangrijk voor het welzijn van onze chauffeurs om hun bloedgroep op de vrachtwagens te laten plaatsen. Zo weten de hulpdiensten dadelijk de bloedgroep van onze chauffeurs als er een ongeval gebeurd. Ik haalde mijn idee in de rallysport, daar staat de naam en de bloedgroep ook op de wagens geschilderd.”, vertelde Hilde Speeckaert. Af en toe is er ook wel iemand anders die met een vrachtwagen rondrijdt, waarvan de bloedgroep niet op de vrachtwagen werd geschilderd. “ Wij hopen dan maar dat in dit geval, de hulpdiensten eerst gaan controleren wie er met de wagen reed. Maar in de meeste gevallen zal de bloedgroep op de vrachtwagens een goede zaak zijn”, aldus nog Hilde.
Raf Vanongeval is een van de chauffeurs van het transportbedrijf. “ Ik heb er totaal geen probleem mee dat Hilde onze voornaam en onze bloedgroep op de trucks liet schilderen. Dat bewijst dat de firma tenminste denkt aan zijn chauffeurs en hun veiligheid”, zei Raf. Daarbij door het plaatsen van onze bloedgroep en onze voornaam op de rechterflank van de vrachtwagendeur wordt deze lege plaats netjes opgevuld. En wij komen tenminste zeer origineel voor de dag met onze trucks”, grapte Raf Vanongeval.
“Tot vandaag hebben wij geen weet dat er ook nog andere transportfirma’s de bloedgroep van hun mensen op de wagen plaatsen. Misschien bestaat het in het buitenland, maar wij rijden niet zoveel in andere landen”, vertelde Hilde. “ Zeker nu, met de vele sneeuw van de laatste dagen, denken wij veel aan onze vrachtwagens, die bijna doorlopend de baan op moeten, een ongeval is nu zeer vlug gebeurd. Als je dan weet dat door het plaatsen van de bloedgroep op de zijkant van een vrachtwagen, je misschien wel een mensenleven kan redden is dit toch wel een uitstekende zaak Want soms telt iedere minuut.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 dec 2009
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief