HERNE - Gemeentelijke nieuwjaarsbrief.

C21

HERNE - Gemeentelijke nieuwjaarsbrief.

Gemeentelijke_nieuwjaarsbrief
Repro Deschuyffeleer
 

Ook in Herne staat 2010 voor de deur wat inhoudt dat het gemeentebestuur het vooropgesteld beleidsplan van het begin van de legislatuur verder kan concretiseren. “In het algemeen beleidsplan laat de gemeenteraad zich leiden door wat in eerste instantie belangrijk is en dan pas de rest”, zegt burgemeester Kris Poelaert.

De uitschieter uit het beleidsplan voor 2010 is dan ook de verdere herinrichting van het gemeentehuis. “Een meer aangename werkomgeving voor het personeel kan alleen maar leiden tot een beter onthaal en dienstverlening naar de bevolking toe”.
 
Ook geniet het aandeel van de gemeente in de verdere samenwerking met Bever en Galmaarden voor de oprichting van de brandweervoorpost in Galmaarden en het met Nieuwjaar operationeel worden van MUG-dienst in Halle een voorkeursbehandeling.
 
De gemeentelijke nieuwjaarsbrief voorziet bovendien de dorpskernverfraaiing van Kokejane en het plaatsen van fietsenstallingen in de diverse centra in de nabijheid van bushaltes. De uitbreiding van het kerkhof van Herfelingen en het plaatsen van schuilhuisjes op alle begraafplaatsen behoren ook tot de geplande realisaties.
 
De Boesmolen, de Hoogbaan en een deel van de Hondsbergstraat krijgen een opknapbeurt. In de Breemstraat en de Kapellestraat worden de voetpaden hernieuwd.
 
Voor het feestjaar 2011 staan drie gelegenheidspublicaties in het verschiet. Eén gids dienstig voor alle adviesraden, een informatiebrochure en een recreatieve bundel met melding van alle faciliteiten die de gemeente rijk is.
 
Het vinden van een adequate stek voor het geboortebos moet samen met de opdracht aan een studiebureau om het gemeentelijk natuurontwikkelingsplan te actualiseren moet er voor zorgen dat de gemeente op milieuvlak een vooraanstaande rol blijft spelen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 dec 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief