HERNE – Nieuw petanqueseizoen

C21

HERNE – Nieuw petanqueseizoen

Petanque1

Volgende dinsdag 1 april start het nieuw petanqueseizoen voor de Hernse senioren. Afspraak om 14u in de tuinen van het parochiaal centrum in de Lindestraat.

Alles begon begin de jaren negentig toen een paar senioren van de toenmalige KBG voor de gelegenheid de eerste petanqueballen smeten. Aanvankelijk was dit heel occasioneel. Door de toenemende interesse en het groeiend aantal deelnemers evenwel werd deze sport mettertijd met meer regelmaat beoefend. In 2005 was de tijd rijp om het spel te koppelen aan een regelmatigheidsrangschikking. Zo worden aan het eind van ieder seizoen de winnaars tijdens een gezellig samenzijn gelauwerd.
 
Het seizoen loopt van april tot oktober. Elke dinsdagnamiddag wordt er gespeeld van 14 tot 17u.  In het vorig seizoen gooiden een 35-tal senioren geregeld een balletje. De oudste deelnemer was 85 jaar.
 
”Petanque is een ideale sport voor de senior” zegt Paul Peeters “ Een partij vraagt concentratie, coördinatie en  samenspel.  Niet alleen de geest wordt getraind maar ook fysiek is men gedurende de ganse namiddag aan de slag. Ook het sociaal aspect is zeker niet te versmaden. Voor, tijdens en na een partij is commentaar altijd de onontbeerlijke en onzichtbare medespeler”.
  
Iedereen is welkom. Enige voorwaarde is het lidmaatschap van OKRA Herne. Dit kost 22 euro per jaar, de verzekering lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid inbegrepen. Als lid kan men tevens deelnemen aan alle overige activiteiten van OKRA Herne en OKRA-Sport Herne. Dit zijn onder meer wekelijkse dansbijeenkomsten, turnen voor 55+, badminton, wandeltochten, culturele daguitstappen, bedrijfsbezoeken, maandelijks bijeenkomsten, kaartnamiddagen, ….
 
Petanque vergt als enige investering een paar degelijke schoenen en een set pétanqueballen. Zo’n set kost amper 25 euro en is zo goed als onverslijtbaar.
 
Info :  Paul Demel 0477/73 71 71  Aimé Derycke 02/396 22 03  Paul Peeters 02/376 54 01 .
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 mrt 2008
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 13 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief