HERNE - Gieterij Fondatel verhuist naar Andenne

C21

HERNE - Gieterij Fondatel verhuist naar Andenne

Fondatel_verhuist_naar_andenne
Repro Deschuyffeleer
 

Fondatel verhuist haar ijzergieterij in Herne uiterlijk eind deze maand naar haar zusterbedrijf Fonderies Lecomte in Andenne. Dat deelde de directie van de groep Ide mee aan het personeel op het jongste syndicaal overleg. Deze beslissing werd vandaag door CEO Jacky Bonami en zaakvoerder Hans Vercruysse namens de bedrijfsgroep bevestigd tegenover burgemeester Kris Poelaert. De verhuis komt er na het recent negatief  brandweerverslag over de brandveiligheid in het bedrijf. Ook de mindere huidige economische conjunctuur blijkt mede een rol te hebben gespeeld in het besluit.

Het verslag gaf aan dat bij brand in het bedrijf zowel de werknemers als de directe buurtomgeving onaanvaardbaar veel gevaar en risico zouden lopen wegens de onmogelijkheid de gas- en zuurstoftoevoer naar de ovens van buiten het bedrijf af te sluiten. Het gemeentebestuur nam bij ontvangst van het verslag onmiddellijk contact op met de directie van Fondatel. “Gelet op de aangestipte risico’s werden met het bedrijf dwingende afspraken gemaakt om de mankementen uit het brandweerverslag tegen het einde van deze maand te verhelpen”, zegt de burgemeester. “Zoniet zou het bedrijf met sluiting bedreigd worden”.
 
Ingevolge het aanvragen van een brandweerverslag door de burgemeester in het kader van het algemeen veiligheidsbeleid verhuist de meest risicovolle en vervuilende activiteit thans naar een meer aangepaste locatie in Andenne. Dit betekent alleszins goed nieuws voor de buurt die al langer haar beklag maakte over verkeersoverlast, stofneerslag, geluids- en geurhinder. De gedwongen verhuis treft wel 13 werknemers.
 
De slijperij, de distributie en de kernafdeling blijven wel actief in Herne.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jan 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief