HERNE – Oorlogsgetuigenissen op DVD

C21

HERNE – Oorlogsgetuigenissen op DVD

Dsc01540
 
Dsc01545
 
Collage
 


In de feestzaal Castel stelde het gemeentebestuur van Herne de film “Oorlogsgetuigenissen uit Herne” voor aan de oudstrijders, hun familie en hun vrienden. Naar aanleiding van de 11 november viering van vorig jaar nam het gemeentebestuur het initiatief een belangrijk stuk oorlogsgeschiedenis vast te leggen aan de hand van getuigenissen van de vijf overblijvende plaatselijke oudstrijders.

De film werd gerealiseerd door de Hernse culturele kring Hernia. Urbain De Blander stond in voor het optekenen van de getuigenissen van werkweigeraar Dolf Bombaert (Herfelingen), gevangene in een concentratiekamp René Deblander (St-Pieters-Kapelle) en de soldaten Nestor Demulder (Kokejane), Marcel Wittebroodt (Vollezele) en Georges Snel (Herne). Voor het camerawerk en de montage tekende Ghislain Verckens, lid van videoclub Videomanie.
 
Volgens burgemeester Kris Poelaert is de film niet alleen een eresaluut aan deze oorlogsgetuigen maar ook aan alle slachtoffers van oorlogsgeweld. “De film spreekt boekdelen. Wij wensen dan ook de jeugd een boodschap mee te geven van de gruwel, de ellende en de miserie die een oorlog teweegbrengt”, aldus nog de burgemeester in zijn gelegenheidstoespraak. Alle scholen en de bibliotheek van Herne worden overigens in het bezit gesteld van een exemplaar van de film.
 
Alle oudstrijders kregen de DVD door het gemeentebestuur aangeboden. De voorstelling werd afgesloten met een receptie en een feestmaal.
 
De DVD kost 15 euro en wordt te koop aangeboden in de bibliotheek, het gemeentehuis en bij de cineast.
  
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mrt 2008
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 13 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief