HERNE – Een graadje minder en een truitje meer

C21

HERNE – Een graadje minder en een truitje meer

Dikketruiendag_herne_2010-_deschuyffeleer__1_
De keuze van het gemeentepersoneel ging duidelijk in de richting "Een graadje minder en een truitje meer" - Foto Deschuyffeleer
 

Ook het gemeentebestuur van Herne riep haar personeel op om deel te nemen aan de zesde editie van de Dikke truiendag en zo mee ten strijde te trekken tegen de energiedemonen. Dit zijn stiekeme energievreters die zich thuis, op school of op het werk in de donkere hoekjes verborgen houden. Zonder dat je het beseft, verbruiken ook zij nodeloos energie en kosten zij hopen geld.

De campagne mikt vooral op eenvoudige maatregelen, die makkelijk kunnen aangehouden worden. Het gemeentepersoneel kreeg dan ook een reeks tips aangereikt. Eén graadje minder verwarming resulteert volgens de Vlaamse Milieuadministratie in 7% minder stookkosten en broeikasgassen. Ook andere mogelijkheden om zuiniger om te gaan met energie werden naar voren geschoven zoals de verlichting slechts bij noodzaak aansteken, deuren en ramen goed sluiten, spaarlampen gebruiken, verlichting met bewegingsmelder installeren, ramen van dubbele beglazing voorzien, radiatorfolie aanbrengen, bij afwezigheid computers en randapparatuur uitschakelen, tochtstrips plaatsen. “Dit alles en nog veel meer leveren alleszins winst op én voor het milieu én voor de geldbeugel zonder daarom echt aan comfort in te moeten leveren”, namens een milieubewuste gemeente.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 feb 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief