HERNE – Wielerkampioen Joaquim Durant is sportman van het jaar

C21

HERNE – Wielerkampioen Joaquim Durant is sportman van het jaar

Editiepajot_sportprijzen_2010_hernekouter_-_deschuyffeleer__18_
Alle prijswinnaars - Foto's Deschuyffeleer
 
Editiepajot_sportprijzen_2010_hernekouter_-_deschuyffeleer__19_
Sportman Joaquim Durant - Foto Deschuyffeleer
Editiepajot_sportprijzen_2010_hernekouter_-_deschuyffeleer__10_
Sportbelofte Marwin De Buyst - Foto Deschuyffeleer
Editiepajot_sportprijzen_2010_hernekouter_-_deschuyffeleer__6_
Ook duivenmelker Gustaaf Ricour ontvangt een waardebon uit de handen van schepen Marie-Louise Devriese
 
Editiepajot_sportprijzen_2010_hernekouter_-_deschuyffeleer__1_
Een avondvullend programma aanééngezongen door Eddy Peremans - Foto Deschuyffeleer
 

Tijdens een avondvullend programma aanééngezongen door Eddy Peremans en aanééngepraat door nieuwsanker Geert Vanhassel in de cafetaria van de sporthal Hernekouter werden de gemeentelijke sportprijzen voor het afgelopen jaar uitgereikt. Ook de duivensportkampioenen werden bij de viering betrokken. Het initiatief ging uit van het gemeentebestuur en dit in nauwe samenwerking met de sportraad en de sportdienst.

Vluchtkampioenen
Groot-Herne is twee duivenbonden rijk. De duivenbond de Vrijheid met thuisbasis in Herfelingen en Duivenclub De Jonge Vliegers in Herne. Voor de bekroningen van hun vluchtkampioenen op korte afstand met Quevrain en Noyon als draaischijven werden een 12-tal duivenmelkers* in het voetlicht gezet. Zij werden allen beloond met een waardebon te verzilveren bij hobbycenter Van Den Hove.
 
Zowel verenigingen als individuelen konden zichzelf of andere personen of clubs nomineren. Uit de inzendingen werden dan door de sportraad in overleg met de sportdienst de sportman of sportvrouw, de sportploeg en de sportbelofte van het jaar gekozen. Daarnaast werd ook de trofee van sportverdienste toegekend. Ook dit jaar viel het op dat geen enkele dame werd voorgedragen.
 
Sportprijzen
Sportploeg van het jaar werd de herenploeg van Badmintonclub Herne. Zij behaalde de kampioenstitel in 1ste provinciale met het maximum van de punten.
 
De 12-jarige Marwin De Buyst werd dan weer gelauwerd als de sportbelofte van het voorbije jaar. Met het behalen van meerdere halve finale en finaleplaatsen in de schoot van de Verenging voor Vlaams-Brabantse Badminton Clubs is hij de belofte die in de toekomst nog allicht hoge toppen zal scheren in het badminton.
 
Judoka Serge Manil kreeg de trofee van sportverdienste. Reeds in zijn kinderjaren begon Serge met judo in de club van Charleroi. Sinds 1979 is hij actief lid van de club van Herne en sinds 1982 ook lid van het bestuur. In die zin nam hij in het verleden meerdere taken op zich die hij met plezier, toewijding en vooral succes volbracht.
 
Sportman 2009
Zoals verwacht werd Belgisch wielerkampioen bij de juniors Joaquim Durant uitgeroepen tot sportman van het jaar. Eind mei behaalde hij in Hooglede-Gits. de Belgische kampioenstitel. Joaquim genoot zijn jeugdopleiding bij de Jonge Rakkers Vollezele, maar stapte twee jaar terug over naar wielerclub KSV Deerlijk Gaverzicht. Het afgelopen seizoen was Joaquim goed voor vijf overwinningen waaronder, naast het Belgisch kampioenschap, ook een zege in eigen streek in Tollembeek. Dit seizoen mag Joaquim als eerstejaarsbelofte zijn talenten tonen in de schoot van Jong-Vlaanderen/Bauknecht. Hem wacht dan ook een druk en zwaar nationaal en allicht ook internationaaal programma.   

* De Vos Joris, Cornet Frans, Deschuyffeleer Willy & Nico, Breynaert Emile, Vanmuylder Theofiel, Maes Roger & Nico,  Denis Frans & Anja, Jacobs Roland, Gheys Thierry, Ricour Gustaaf, Thiels Jean en Van Reepinghen Ghislain.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 feb 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief