HERNE - Urbain Deblander stapt uit de actieve politiek

C21

HERNE - Urbain Deblander stapt uit de actieve politiek

Editiepajot_deblander_afschied_ocmw_herne_-_deschuyffeleer__6_
Annick D'Hokers, Urbain Deblander en OCMW-voorzitter Cartina Ricour - Foto's Deschuyffeleer
 
Dsc06696
Urbain Deblander - Foto Deschuyffeleer
Editiepajot_deblander_afschied_ocmw_herne_-_deschuyffeleer__7_
Annick d'Hokers - Foto Deschuyffeleer
Editiepajot_deblander_afschied_ocmw_herne_-_deschuyffeleer__5_
Viering afscheid Urbain Deblander - Foto Deschuyffeleer
 

Na een politieke carrière van haast 35 jaar stapte OCMW-raadslid Urbain Deblander (CD&V) onlangs uit de actieve politiek. Vooral als OCMW-voorzitter en schepen van financiën drukte hij in die periode mede zijn stempel op het gemeentelijk beleid. Na afloop van de jongste gemeenteraad dankte burgemeester Kris Poelaert hem namens de raad en de bevolking voor zijn jarenlange inzet met een passend geschenk en een bloemetje voor mevrouw.

“Naast zijn doel- en resultaatgericht werken springen de indertijd vooruitstrevende opbouw van het OCMW, de toenmalige moedige beslissing het kostenverslindend gemeentelijk zwembad te sluiten en het afhouden van de inplanting van een vuilnisbelt in het naburige Bassilly het meest in het oog in de politieke carrière van Urbain”, aldus de burgemeester. “Als OCMW-voorzitter mag hij prijken met het opzetten van de poetsdienst, de bedeling van warme maaltijden, de klusjesdienst en de kinderopvang. Bij de noodgedwongen sluiting van het zwembad, thans overigens de bibliotheek, liet hij het gezond verstand primeren op populariteit, iets waarvan Urbain met zijn capaciteiten en als gemeentelijke politicus met verantwoordelijkheidszin overigens nooit echt heeft van wakker gelegen”.
 
Als uittredend politieker kan de 63-jarige Urbain Deblander de zaken thans van op enige afstand bekijken. “Mijn voorkeur gaat nog steeds uit naar het OCMW. Bij mijn aantreden als voorzitter in 1977 bedroeg de OCMW-begroting slechts 1 500 000 BF. Veel vergaderingen werden in die periode ook nog bij mij thuis gehouden,” glundert hij nog na. “Schepen is iets anders. Men zit voortdurend geprangd tussen hamer en aambeeld”.
  
“Het meeste plezier beleefde ik als schepen van milieu aan het afstoppen van de voorgenomen vestiging van een vuilnisbelt in Bassilly aan de grens met St-Pieters-Kapelle. Mede door intense contacten in Bassilly en door het aangaan van een procedure bij de Raad van State kon deze onvermijdelijke aantasting van onze prachtige leefomgeving voorkomen worden”, vertelt de germanist van opleiding alsnog.  “Samen met de ganse partijploeg en de medewerkers denk ik wel één en ander waar te hebben kunnen maken. De kunst bestaat er overigens in met de beschikbare middelen zoveel mogelijk duurzame zaken te kunnen bewerkstellingen”.
 
Als OCMW-raadslid wordt Urbain Deblander opgevolgd door Annick D’Hokers.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 feb 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief