HERNE - Een geslaagd soepproject

C21

HERNE - Een geslaagd soepproject

Zonnesttraal_en_gbs_regenboog_soepproject_-_deschuyffeleer
Sonja Van Loo, teamcoördinator en begeleidster Linse van Zonnestraal samen met het soepteam Jennifer, Daniël en Bitricia - Foto's Deschuyffeleer
 
Zonnesttraal_en_gbs_regenboog_soepproject_-_deschuyffeleer__7_
...Lekkere soep ....
Zonnesttraal_en_gbs_regenboog_soepproject_-_deschuyffeleer__5_
Jennifer aan het werk ...
Zonnesttraal_en_gbs_regenboog_soepproject_-_deschuyffeleer__10_
 
Zonnesttraal_en_gbs_regenboog_soepproject_-_deschuyffeleer__3_
Soepproject: vatbaar voor herhaling.
 

Sinds enige tijd hebben huize Zonnestraal en de gemeentelijke basisschool De Regenboog de handen in mekaar geslagen met een gezamenlijk project. Het soepproject waarbij de bewoners van Zonnestraal één keer per week soep klaarmaken voor de schoolkinderen blijkt zowel voor de school als voor Zonnestraal een win-win-operatie te zijn.

Amper zes maand geleden werd het woonproject van Zonnestraal in het centrum van Herfelingen open verklaard. Zonnestraat wil met het project woonruimte en ondersteuning geven aan 16 volwassen personen met een verstandelijke beperking. “Met het uitbaten van deze gedecentraliseerde woning zet Zonnestraal een volgende stap naar inclusie. Dit staat voor het beschouwen van ook mensen met een handicap als volwaardige burgers zonder wie de samenleving niet volledig is”, aldus directeur Filip Slosse van Zonnestraal.
 
“Dat Herfelingen met zijn vooral kleine leefgemeenschap de bewoners een veilig klimaat en een prima levenskwaliteit zowel actief als passief kan bieden bewijst het welslagen van het  soepproject” aldus Sonja Van Loo, teamcoördinator. Zo bereiden de bewoners onder begeleiding iedere maandag soep voor de kinderen van de nabijgelegen gemeentelijke basisschool.
 
“Onze kinderen genieten van lekkere zelfgemaakte soep en leren daarenboven spontaan en begripvol omgaan met mensen met een beperking. Voor Zonnestraal biedt het project dan weer een  zinvolle bezigheid voor haar bewoners die perfect kadert in de visie van maximale integratie van mensen met geringe mogelijkheden”, aldus de schooldirectrice Reni Thienpondt.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mrt 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief