HERNE - Halfweg-actie van CD&V

C21

HERNE - Halfweg-actie van CD&V

Cd_v_halfweg_evaluatie_-_deschuyffeleer__4_
CD&V Herne - Foto's Deschuyffeleer
 
Cd_v_halfweg_evaluatie_-_deschuyffeleer__1_
CD&V partijbestuur: voorzitter LIeven Snoeck, secretaris Kris De Groote en bestuurslid Sandra Dero - Foto Deschuyffeleer
 

Met de slogan “Respect in ’t Groene kwadrant “ trok de CD&V drie jaar geleden naar de gemeenteverkiezingen. Halverwege de legislatuur wilden het gemeentebestuur en de -mandatarissen de bevolking duidelijkheid schenken over de stand van zaken van de uitvoering van het vooropgestelde verkiezingsprogramma. Geladen met 280 kg paaseieren en een 2000-tal folders trokken de lokale mandatarissen en partijraadsleden dan ook naar de inwoners toe. Iedereen werd door minstens één partijraadslid bezocht. Tijdens het gesprek kregen de inwoners tekst en uitleg over de Halfweg-evaluatie. Het bezoek werd toepasselijk afgesloten met een gesmaakt zakje paaseitjes.

Vlak voor de verkiezingen regent het vaak evaluaties van wat de politici de voorbije bestuurstijd gedaan hebben. Een terugblik halfweg de legislatuur is volgens CD&V-voorzitter Lieven Snoeks minstens even belangrijk.
 
Een gemeentebestuur zijn eigen werk laten evalueren is dat niet subjectief vroegen wij aan Kris De Groote. "De verkozenen proberen natuurlijk hun realisaties een beetje in de kijker te zetten, dat is logisch. Maar onze Halfweg-actie is geen pure opsmukshow. Onze balans van drie jaar bestuur stoelt op 10 pijlers die stuk voor stuk van cruciaal belang zijn in het vooropgesteld beleid”. Zo verdienen volgens de lokale partijsecretaris het milieu en de landbouw, de lokale economie, de sociale projecten, de veiligheid en de mobiliteit, het huisvestingsbeleid en de gemeentelijke dienstverlening een zorgvuldige behartiging. Ook de cultuur, de sport, de jeugd, het toerisme en de informatie en de communicatie verdienen daarenboven de volle aandacht en inzet.
 
De CD&V-meerderheid met burgemeester Kris Poelaert op kop gaan er prat op dat nagenoeg 90 % van alle projecten en initiatieven reeds zijn gerealiseerd of reeds van start zijn gegaan. Andere projecten moeten nog aan de beurt komen. Het bestuur neemt zich dan ook voor te blijven werken aan die thema's die voor Herne en zijn inwoners belangrijk zijn.
 
Een greep uit het aanbod aan toekomstgerichte ondernemingen: de aanleg van een fietspad van Kokejane naar Herne-centrum, extra-stimuli voor landbouwtoerisme, goedkoop gaan zwemmen door samenwerking met omliggende zwembaden, uitbreiding van de KMO-zone, voorzien van uitbreidingsmogelijkheden van zowel St-Felix als De Bloesem, in dienst stellen van gemachtigde opzichters, extra-openingsuren van het gemeentehuis, realisatie van 34 nieuwe sociale woningen tussen Hernekouter en het station en de uitbouw van het E-loket. Ten slotte blijft CD&V ijveren voor de splitsing van de kieskring B-H-V en voor het behoud van het Vlaams karakter van de gemeente.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mrt 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief