HERNE - Kleutersportdag groot succes

C21

HERNE - Kleutersportdag groot succes

Sportdag_kleuters_hernekouter_-_deschuyffeleer__10_
Schepen van Sport Lieven Vandenneuker samen met sportfunctionaris Franciska Dekens en de kleutersportmonitoren Jonatan Thersen, Wim Blaton, Jorik Vancutsem en Sven Debock - Foto's Deschuyffeleer.
 
Sportdag_kleuters_hernekouter_-_deschuyffeleer__12_
 
Sportdag_kleuters_hernekouter_-_deschuyffeleer__2_
De kuikens in actie - Foto Deschuyffeleer
 
Sportdag_kleuters_hernekouter_-_deschuyffeleer__7_
De hazen aan het werk - Foto Deschuyffeleer
 
Sportdag_kleuters_hernekouter_-_deschuyffeleer__14_
De konijnen in topvorm - Foto Deschuyffeleer
 
Sportdag_kleuters_hernekouter_-_deschuyffeleer__6_
De konijnen in top-vorm - Foto Deschuyffeleer
 

Voor de eerste keer organiseerde de sportdienst een sportstage voor kleuters in de Hernekouter. Alle kleuters van 3 tot en met 6 jaar mochten deelnemen aan deze toffe, speelse en leerrijke sportdag.  Onder begeleiding van ervaren monitoren werden de 37 kleuters getrakteerd op allerhande spelactiviteiten afgewisseld met rustige ontspanningsmomenten. Er werd dan ook gretig gebruik gemaakt van de kleuterblokken, de parachute, de airtrack en de maxiballen. Uiteraard mocht het springkasteel niet ontbreken in het aanbod.

Het accent bij de stage lag op beweging. “De kleuters ontwikkelen de motoriek aan de hand van bewegingsspelletjes en met behulp van materiaal dat de bewegingscreativiteit stimuleert”, aldus sportfunctionaris Franciska Dekens. “Gezien het aantal deelnemers is dit zeker een activiteit die in de toekomst vatbaar is voor herhaling” voegt schepen van sport Lieven Vandenneucker er tevreden aan toe.
 
Het jong volkje werd verdeeld in 3 groepen. Zo kregen de 6 jarige paashazen Sven Debock als monitor. De 5 jarige paaskonijnen werden begeleid door de monitoren Jorik Vancutsem en Jonatan Thersen. De allerkleinsten, de paaskuikens,  kregen Wim Blaton toegewezen als voorman. In de namiddag stond dan weer het dansen op de voorgrond. Hiervoor werd via Go Well een beroep gedaan op de medewerking van Lynn Van Gheluwe.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 apr 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief