Ziekenzorg HERFELINGEN trakteert

C21

Ziekenzorg HERFELINGEN trakteert

Ziekenzorg_herfelingen_voorjaarsontvangst_2010__21_
Gustaaf Demarie, voorzitter Ziekenzorg Herfelingen en de leden Hilda en Adeline Van Snick, Emilienne Van Bossuyt, Jeanne Barbé, Agnès Thiels, Lieve Copriau en Martha Tiels - Foto's Deschuyffeleer
 
Ziekenzorg_herfelingen_voorjaarsontvangst_2010__13_
Voorzitter Ziekenzorg Gustaaf Demarie en OCMW-voorzitter Carina Ricour samen met de OCMW-werkers Sara Bois d’Enghien en Nadine Devos
 
Ziekenzorg_herfelingen_voorjaarsontvangst_2010__14_
 
Ziekenzorg_herfelingen_voorjaarsontvangst_2010__17_
 

In het Bavocentrum in Herfelingen trakteerde Ziekenzorg Herfelingen haar zorgbeoefenden op een voorjaarse ontspanningsnamiddag. Voor deze activiteit die tevens in het teken stond van Pasen schreven zich niet minder dan 80 belangstellenden in.

“De vrijwilligersvereniging Ziekenzorg Herfelingen bestaat al een twintigtal jaar” vertelt haar voorzitter Gustaaf Demarie. “Jaar in jaar uit bezoeken wij minstens twee keer per jaar al onze zware zieken om hen een riem onder het hart te steken. Van tijd tot tijd gaan wij ze ook opzoeken in het ziekenhuis. Naast deze bezoekfunctie dragen wij ook op regelmatige basis en vooral rond de kerkelijke feestdagen de communie uit”.
 
Naast voorzitter Gustaaf Demarie zijn bij Ziekenzorg Herfelingen ook Hilda en Adeline Van Snick, Emilienne Van Bossuyt, Jeanne Barbé, Agnès Thiels, Lieve Copriau en Martha Tiels bijzonder actief.
 
Om het nuttige met het aangename te paren had Ziekenzorg de OCMW-voorzitter Carina Ricour uitgenodigd tijdens de bijeenkomst de werking van de verschillende OCMW-diensten te voorzien van tekst en uitleg.
 
Zo konden de aanwezigen van maatschappelijk werkster Sara Bois d’Enghien alles vernemen over Zorgwerknetwerk Pajottenland, een gezamenlijk project van de OCMW’s van Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Pepingen en Roosdaal. “Via het project willen wij de senioren beter ondersteunen door welzijnswerkers en vrijwilligers meer samen te laten werken. Het Zorgnetwerk wil de senioren behulpzaam zijn om hen langer en in goede leefomstandigheden in hun thuissituatie te behouden. Daarom gaan de maatschappelijke assistenten in eerste instantie informatie verschaffen en probleemsituaties opsporen,” aldus Sara.
 
Het onderwerp “Thuiszorg in het algemeen” werd dan weer besproken door Nadine Devos. Hierbij kwam een uitgebreid gamma aan thuiszorgdiensten, voorzieningen en tegemoetkomingen zoals de poetsdienst, de klusjesdienst, de warme maaltijden, de gezinszorg en de mindermobiele centrale aan bod. Zij benadrukte ook het lokaal luik ‘mantelzorg”, een gemeentelijke toelage van 10 euro voor eenieder die de zorg op zich neemt om een zorgbeoefende langer thuis te laten wonen. Gezien het thuiszorgaanbod evenwel zo omvangrijk is werd de raad meegegeven bij twijfel of vraagstelling zo vlug mogelijk met de gemeentelijke diensten contact op te nemen.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 apr 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief