HERNE - Een nieuwe wind doorheen het Regionaal landschap

C21

HERNE - Een nieuwe wind doorheen het Regionaal landschap

Rlzzz_nieuwe_voorzitter_poelaert_herne_-_deschuyffeleer
Kris Poelaert is nieuwe voorzitter van het dagelijks bestuur van het Regionaal Landschap Zenne, Zuun en Zoniën (RLZZZ) - Foto's Deschuyffeleer
 
Rlzzz_nieuwe_voorzitter_poelaert_herne_-_deschuyffeleer__2_
Kris Poelaert samen met coördinator An Rekkers - Deschuyffeleer
 
Rlzzz_nieuwe_voorzitter_poelaert_herne_-_deschuyffeleer__10_
Bestuurleden Willy Defranc en Urbain Neukermans samen met René Meeuwis, An Rekkers, Alwin Loeckx en de kersverse voorzitter Kris Poelaert - Deschuyffeleer
 
Nieuw_logo_en_nieuwe_website
Repro Deschuyffeleer
 

In de oude Pastorij van Gaasbeek werd burgemeester Kris Poelaert van Herne voor een periode van drie jaar officieel aangesteld als voorzitter van het dagelijks bestuur van het Regionaal Landschap Zenne, Zuun en Zoniën (RLZZZ). Hiermee volgt hij schepen Martin Schoukens uit St-Pieters-Leeuw op.

Het RLZZZ is één van de 17 Vlaamse landschappen die activiteiten ontwikkelt rond duurzame streekontwikkeling. In die zin projecten steunen, meer draagvlak naar het publiek toe realiseren door laagdrempelige acties, klaar staan en mee de schouders zetten onder de zorg voor natuur en landschap en als het enigszins kan het RLZZZ mee voorzien van een nieuwe huisstijl, in dit alles ziet Kris Poelaert als kersverse voorzitter zijn gading zitten.  Samen met de 15 vol- en halftijdse werkkrachten wil hij dan ook op een duurzame manier de bevolking mee warm maken voor wat zowel én voor het RLZZZ én voor de bevolking dierbaar zou moeten zijn : de natuur, het landschap, de recreatie en de streekidentiteit.
 
“Er is geen respect voor een stilstaan. Stilstaan is achteruitgaan”, stelt Poelaert. “Met mensen die dingen anders zien kan men akkoord of niet akkoord gaan. In ieder geval kan men hun handelen en denken niet negeren want ze veranderen iets aan de dingen en duwen het menselijk ras alleszins vooruit”.
 
Het werkterrein van het in 1993 opgericht samenwerkingsverband Het Regionaal Landschap Zenne, Zuun & Zoniën strekt zich uit over 16 gemeenten en omvat 20 verenigingen die de natuur, de landbouw, de jacht en het toerisme in het Pajottenland, de zuidelijke Zennevallei en een stuk van het Zoniënwoud nauw in het hart dragen.  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 apr 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief