HERNE - Tientallen straten terug vrij van zwerfvuil

C21

HERNE - Tientallen straten terug vrij van zwerfvuil

Zwerfvuilactie_2010_001
Kokejane Leeft op zoek naar zwerfvuil - Foto's ingezonden
 
Zwerfvuilactie_2010_004
 

Nog tot begin toekomende week doet ook de milieudienst van Herne mee aan de grootscheepse zwerfvuilactie “in de vuilbak”. Verenigingen, scholen en inwoners worden hier nauw bij betrokken.

Zo trok ook een delegatie van het organisatieteam van Kokejane Leeft met een vijftal enthousiastelingen waaronder de schepenen Jean-Marie Dierickx en Marie-Louise Devriese op pad op zoek naar zwerfvuil. Gepakt, gezakt en tevens uitgedost met een flinke dosis gedrevenheid ging de route langs de Waardestraat, de Nattendries, de Warlokkestraat, de Kromstraat, Tembroek, Ponneken en de Ekkelenberg.. Op het einde van de tocht toonde de ploeg zich enigszins verbaasd over de omvang van de bij elkaar gesprokkelde buit 
 
De komende dagen trekken ook de chiromeisjes en -jongens er nog op uit en daarmee wordt de campagne 2010 afgesloten. Alle jeugdverenigingen, de basisscholen De Bloesem en De Regenboog, de Marktrotters, Wosh, Petanqueclub Herfelingen, Kokejane Leeft en verschillende individuele burgers verleenden hun daadwerkelijke medewerking.
 
“Dankzij honderden helpende handen liggen de bermen in Herne en Herfelingen er opnieuw zo goed als volledig vrij van zwerfvuil bij. In St-Pieters-Kapelle kan er nog een tandje bij gestoken worden. Hiermee reiken we alvast graag een hint aan voor volgend jaar,” aldus een dankbare milieuschepen Jean-Marie Dierickx.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 apr 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Kos
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief