HERNE - Geen maat op spurt van Brecht Schepmans

C21

HERNE - Geen maat op spurt van Brecht Schepmans

Koers_beginnelingen_april_2010__2_
Net na het vertrek : 39 deelnemers. - Foto's Deschuyffeleer
 
Koers_beginnelingen_april_2010__5_
Doortocht in Herfelingen centrum - voorlaatste ronde - Foto Deschuyffeleer
 
Spurt
Brecht Schepmans maakt zich op voor de eindspurt. Hij laat Thomas Vancutsem en Kevin Schotte achter zich - Foto Deschuyffeleer
 
Koers_beginnelingen_april_2010__8_
Winnaar Brecht Schepmans uit de ploeg Immo Dejaegher - Lotto CT uit Menen - Foto Deschuyffeleer
 
Koers_beginnelingen_april_2010__1_
Jasper Paridaens uit Elingen en lid van Cureghem Sportif eindigde als eerste streekrenner op de 10de plaats - Foto Deschuyffeleer
 

De Limburgse kampioen Brecht Schepmans uit Lummen toonde zich de sterkste in de wielerwedstrijd voor nieuwelingen in Herfelingen. Aan het einde van een boeiende wedstrijd gaf hij in de spurt het nakijken aan de rest van het uitgedund peloton met daarin toch ook nog heel wat snelle jongens.

Voor deze editie van haar Grote Prijs had Wielerclub De Smurfen van café De Zoete Inval ditmaal de nieuwelingen uitgenodigd. De 39 deelnemers kregen 9 ronden van 7 km voor de wielen geschoven over een vrij heuvelachtig parcours langs Heikruis.
 
Na een snel verreden verkenningsronde roffelden Thomas Vancutsem (Ruisbroek), de Nederlander Thijs De Lange en Gianni Bossuyt (Bellegem) de eerste aanvalstrom bij het ingaan van de tweede ronde. Het peloton liet evenwel niet begaan en bleef ondanks ettelijke uitvalspogingen van onder meer Kevin Schotte (Geraadsbergen) voor een tijdje samen.
 
Thijs De Lange - opnieuw hij - trok er dan in de vijfde ronde op zijn ééntje van onder. Gedurende haast drie ronden wist hij een voorsprong van een vijftiental seconden te behouden. Onder druk van evenwel een nerveus en jagend peloton, inmiddels wel fel uitgedund, werd hij in de zevende ronde terug tot de orde geroepen.
 
Het snelle wedstrijdbegin had blijkbaar heel wat krachten van de renners gevergd. Op enkele schuchtere uitvalspogingen na bleef het peloton van een twintigtal renners nu samen en kon het zich rustig opmaken voor de eindspurt. De beklimming van de Mottestraat juist voor het binnenrijden van Herfelingen zorgde voor een lang uitgesponnen spurt waarin Brecht Schepmans het laken naar zich toehaalde voor Thomas Vancutsem en Kevin Schotte.
 
Voor Brecht Schepmans, die volgens kenners overigens met de pedalen bleek te spelen, was het meteen zijn eerste seizoenszege. Vorig seizoen kroonde hij zich reeds tot algemeen nieuwelingenkampioen van Limburg. Hij blikt dan ook vol vertrouwen de eerstvolgende wedstrijden tegemoet. “Samen met mijn ploeg Immo Dejaegher - Lotto CT uit Menen maak ik mij nu op voor de interclubwedstrijd voor de Beker van België in Kessel-Lo. Daar is onze ploeg alleszins van plan er deftig de beuk in te smijten”, aldus een zelfverzekerde winnaar.
 
Jasper Paridaens uit Elingen en lid van Cureghem Sportif eindigde als eerste streekrenner op de tiende plaats. Hij mocht dan ook de beker van de beste streekrenner in ontvangst nemen.
 
De wielerliefhebbers uit de streek mochten in Herfelingen ook opnieuw Wilfried Verkens als afgevaardigde van de wielerbond in hun midden begroeten. Na een pauze heeft hij blijkbaar de weg naar het leiden van wielerwedstrijden teruggevonden, wat zowel door de renners als door de organisatoren als door de wielerbond ten zeerste wordt gesmaakt. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 apr 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief