HERNE - OKRA in het goud

C21

HERNE - OKRA in het goud

Okra_herne_50_jaar_-_deschuyffleer__4_
Bestuur OKRA - C. Destercke, R. Nerinckx, M-L.Cochez, H. Van Hassel, A. Derijcke, I. Desmet, J. Cornet, F. en R. Van Oudenhove, P. Desmet, A. Derijcke, secretaris Paul Peeters, voorzitter Pol Dierickx samen met een delegatie van het gemeentebestuur en regio-voorzitter Roger Van Den Neste - Foto's Deschuyffeleer
 
Okra_herne_50_jaar_-_deschuyffleer__6_
OKRA is jarig ! - Deschuyffeleer
 
Okra_herne_50_jaar_-_deschuyffleer
Toespraak Pol Dierickx - Deschuyffeleer
 
Okra_herne_50_jaar_-_deschuyffleer__7_
 
Okra_herne_50_jaar_-_deschuyffleer__9_
 

De OKRA-afdeling van Herne vierde haar gouden jubileum. De feestdag werd ingezet met een dankmis in de Sint-Petrus en Pauluskerk voorgegaan door pastoor Kris Meskens. Op de receptie in de Kring beklemtoonde regio-voorzitter Roger Van Den Neste nogmaals de pijlers van OKRA met de O van Open, de K van Kristelijk, de R van Respectvol en de A van Actief.

OKRA, de vereniging van, voor en door gepensioneerden, is ook in Herne allicht de vereniging met de meeste aanhang. Het trefpunt telt niet minder dan 170 leden die iedere maand minstens één keer vergaderen. Ook burgemeester Kris Poelaert sprak lovenswaardig over de verdiensten van de seniorenvereniging. “Benevens mensen samenbrengen in verdriet en geluk geeft Okra warmte aan ons dorp” zei hij.
 
In 1960 stonden voor Herne meester Jan Cochez, Jean-Baptist Fourbisseur, Paul Lanneer en Victorine Van Snick aan de doopvont van de Kristelijke Beweging van Gepensioneerden (KBG), de voorloper van de huidige OKRA. De KBG was toen reeds een belangrijke socio-culturele pijler met een rijk aanbod aan vrijetijdsactiviteiten voor de senioren. “Dat aanbod is in 50 jaar tijd sterk geëvolueerd” weet secretaris Paul Peeters. “De initiële en traditionele kaartavonden, koffietafels, brei- en haakactiviteiten maken sinds de jaren ’70 en vooral '80 plaats voor  muziek, dans, excursies, voordrachten en cursussen. In de jaren '90 kenden vooral de taalcursussen een grote groei. Vandaag ligt de nadruk meer op computercursussen. Ook de sport is niet meer weg te denken uit het traditionele aanbod”.
 
Het OKRA-trefpunt van vandaag met stuurman Pol Dierickx op kop kan terugblikken op een succesrijk verleden en ziet de toekomst dan ook rooskleurig tegemoet. “Ons bestuur waakt er over dat bij onze talrijke organisaties zowel de driemaal twintigers als de viermaal twintigers aan hun trekken kunnen komen. Wij zoeken tevens telkens de prikkel die ons zowel sociaal, sportief als cultureel leven ten goede kan komen” aldus de huidige voorzitter.
 
Het feestelijk gebeuren werd bekroond met een driesterrenmaal en afgerond met een lokale muzikale noot gebracht door Lieven Vandenneucker en Rudy Deslachmuylder, twee gekende artiesten “van bij ons”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 apr 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief