HERNE - Jaarmarkt terug een schot in de roos

C21

HERNE - Jaarmarkt terug een schot in de roos

Jaarmarkt_herne_deschuyffeleer_mei_2010__7_
Een ruime delegatie van het organisatiecomité en van het gemeentebestuur samen met de valkeniers - Foto's Deschuyffeleer
 
Jaarmarkt_herne_deschuyffeleer_mei_2010__2_
Het kloppend hart van de jaarmarkt - Deschuyffeleer
 
Jaarmarkt_herne_deschuyffeleer_mei_2010__8_
Heel binnenkort voorpost brandweer in Tollembeek. Info op www.brandweerlennik.be - Deschuyffeleer
 
Jaarmarkt_herne_deschuyffeleer_mei_2010__11_
De ezelkeuring is niet meer weg te denken op de Hernse jaarmarkt - Deschuyffeleer
 
Jaarmarkt_herne_deschuyffeleer_mei_2010__13_
16221, 16223, 16224 .... telt u zelf maar verder! - Deschuyffeleer
 
Collage_jaarmarkt_2010
Minister Steven Vanackere en burgemeester Kris Poelaert - Deschuyffeleer
 

De 33ste editie van de Jaarmarkt werd eens te meer  een groot succes. De bezoekers verdrongen zich in dichte drommen in het centrum van de gemeente langs de ellenlange rijen kramen en standen, rond de indrukwekkende veeprijskampen en omheen de tentoongestelde machinerie.

Ondanks de verscherpte sanitaire verplichtingen in verband met dierengezondheid wist Yves Carels op korte termijn opnieuw de prijskampen voor runderen, schapen en neerhofdieren bovenaan op het programma van de jaarmarkt neer te zetten. Ook de organisator van de ezelprijskampen Eddy Chabert kon tevreden terugblikken :”Van jaar tot jaar neemt niet alleen de kwantiteit aan ezels toe maar ook de kwaliteit. Het is opvallend hoe de amateurfokkers meer en meer doelbewust gaan fokken met oog voor  een beter en mooier model.”
 
Op de feestweides oogstten de demonstraties van de countrydansers uit Lembeek en van de groep valkeniers met hun roofvogels veel bijval. Vast staat dat de jaarmarkt mede door de zonnige weersomstandigheden andermaal is uitgegroeid tot een grootse activiteit waarvan menig gemeente zowel uit Vlaanderen als uit Wallonië alleen maar kan dromen. Voorzitter Jean-Paul Demel, het organisatiecomité en de meer dan honderd trouwe helpers zagen dat het goed was.  

Nagenoeg 50 keer ging de helikopter van Heli Promotions de lucht in. Ook minister Steven Vanackere nam de gelegenheid te baat om zowel  de jaarmarkt als het groene kwadrant, trouwens één van de mooiste hoekjes van het Pajottenland, vanuit de hoogte te aanschouwen. Kenners schatten overigens het aantal bezoekers op meer dan 20 000.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mei 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 17 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief