HERNE - Shotokan behaalt 10 medailles

C21

HERNE - Shotokan behaalt 10 medailles

Karate_brabants_kampioenschap_004
 
Karate_brabants_kampioenschap_mario_020
 
Op het Vlaams-Brabants karate-kampioenschap in Haacht deed Shotokan Karateclub Herne het uitstekend. 120 deelnemers uit 13 clubs gaven het beste van zichzelf.  Shotokan Karateclub Herne stuurde een delegatie van  8 kampers en behaalde in de verschillende disciplines niet minder dan tien medailles.
 
Geen kampioenstitel weliswaar in Hernse rangen maar wel enkele vice-kampioenen en bronzen medailles. Opmerkelijk was de prestatie van de dapperste benjamin van de club Amélie Vandervelden (10) die in kumite (vrije gevecht) de veel grotere tegenstrevers de baas was en uiteindelijk eindigde als vice-kampioen van Brabant bij de pre-miniemen.
 
Ook in kata (stijloefening) was er een bijzonder goede prestatie van Margaux De Prez (11) en nieuweling Sven Callaert (14). Margaux is vice-kampioen kata bij de pre-miniemen en Sven - die nauwelijks een jaar karate beoefent - behaalde brons bij de kadetten.
 
Bij de kata in ploeg, waarbij drie karateka's dezelfde stijloefening uitvoeren, werd Herne met een zeer jonge ploeg toch  vice-kampioen.
 
Shotokan Karateclub Herne is terecht fier op de geleverde prestatie. De resultaten zijn vooral te danken aan de totale inzet van clubverantwoordelijke en hoofdtrainer Patrick Maelstaf (2de dan zwarte gordel ) bijgestaan door hulptrainers Katrien Verbeke (2de dan), Didier Van Heymbeek (1ste dan) en Mario Vandervelden (bruine gordel).
 
Herne is  een kleine gemeente met een bloeiend sportleven. Karateclub Herne traint op dinsdag en donderdag in de sporthal Hernekouter te Herne. www.karate-herne.be
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 apr 2008
Godelieve Deschuyffeleer
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 23 mei 2024
Marc Colpaert | 17 mei 2024

archief