HERNE - Nieuw Omniplay-terrein aan De Hernekouter

C21

HERNE - Nieuw Omniplay-terrein aan De Hernekouter

Opening_omniplay_juni_2010
Opening Omniplayruimte aan De Hernekouter - Vertegenwoordigers van het AGB, het gemeentebestuur, de sport-, senioren- en jeugdraad. © Deschuyffeleer
 
Opening_omniplay_juni_2010__1_
© Deschuyffeleer
 
Opening_omniplay_juni_2010__5_
Zij mochten er als eersten van genieten ... © Deschuyffeleer
 
Opening_omniplay_juni_2010__3_
Ook de buren waren uitgenodigd - © Deschuyffeleer
 

Het Autonoom Gemeentebedrijf De Hernekouter breidt zijn infrastructuur uit met een multifunctioneel sportterrein. Het plein moet dienen voor verschillende bal- en netsporten. Het omniplay-terrein met een kostprijs van 17.500 euro werd dan ook officieel ingehuldigd en ingespeeld.

Zopas werd het sportcomplex van De Hernekouter nog uitgebreid met splinternieuwe spelelementen. Het bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf besliste in overleg met het gemeentebestuur en de  verschillende adviesraden verder om het sportcomplex De Hernekouter nog bijkomstig uit te rusten met een omniplayaccomodatie. Het gaat hier om een polyvalent sportterrein van 25 m bij 12,5 m met mogelijkheden voor minivoetbal, tennis, volley- en basketbal.
 
De vroegere bestemming van de locatie was de standplaats van het skatetoestel. Reeds vorig jaar werd deze speelinfrastructuur weggenomen en voorlopig verhuisd naar de parkeerruimte achter het gemeentehuis. De huidige skateramp samen met een nieuw exemplaar krijgen heel binnenkort evenwel terug een plaats in de nabijheid van de omniplaylocatie.
 
De aanpassing van het terrein, de asfaltering en de omgevingswerken werden uitgevoerd door de gemeentelijke diensten.Voor de plaatsing van de omniplay-accommodatie werd een beroep gedaan op de firma Kompan uit Aalter. “Het is een belangrijke investering maar met deze infrastructuur gaat het terrein zeker een tweede vruchtbaar leven tegemoet” aldus Paul Peeters, voorzitter van de sportraad.
 
Met de heraanleg van het sportterrein hoopt het AGB niet alleen de sportlui te plezieren maar ook de scholen. “Voor het uitoefenen van tal van sporten beschikken zij niet altijd over de passende accommodatie”, aldus Lieven Vandenneucker, voorzitter van het directiecomité AGB en tevens schepen van sport.

 
De nodige netten zijn gratis ter beschikking op de sportdienst tijdens de openingsuren.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jul 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief