Een bijzondere kijk op HERNE en EDINGEN

C21

Een bijzondere kijk op HERNE en EDINGEN

Aankondiging
Repro © Deschuyffeleer
 

Tot eind oktober biedt toerisme Pajottenland de mogelijkheid om met een erkende gids nader kennis te maken met Herne en buurstad Edingen. Individuelen en vooral groepen tot en met 20 deelnemers kunnen inschrijven voor een dag- of halvedagprogramma.  

Het bezoek in Herne omvat een bezoek aan de Sint-Petrus en Pauluskerk, een indrukwekkend gebouw in de 13de-eeuwse Scheldegotiek op Romaanse onderbouw, Aansluitend is er keuze uit hetzij een wandeling langs het oudste Kartuizerklooster in de Nederlanden en de Aerebeekvallei hetzij een wandeling langs de Waltrudismolen en de Boesmolen, beide langs de Markrivier.
 
Na het middagmaal wordt dan Edingen aangedaan. Edingen is een Henegouws stadje met Brabants karakter. Vanaf de 17de eeuw wordt zijn geschiedenis sterk beïnvloed door de familie Arenberg. Er zijn verschillende bezoeken mogelijk. Zo kan een bezoek gebracht worden aan het huis Jonathas, een oud donjon ingericht als museum van Edingse wandtapijten. Men kan ook kiezen voor het stadspark met 180 ha groen en een projectie over de geschiedenis van de Europese parken en tuinen. Audiobegeleiding met keuze uit drie thema’s (natuur, geschiedenis, botanica) en een rondrit per toeristisch treintje zitten ook in het aanbod. De Sint-Niklaaskerk herbergt dan weer één van de mooiste Antwerpse Mariaretabels van het land. De kerk van het Kapucijnenklooster met het familieportret van meer dan 50 leden van de adellijke familie Arenberg en het mausoleum van Willem van Croy kunnen eveneens aangedaan worden. De kerk is gebouwd boven de grafkelder van de familie Arenberg. De gids vertelt over het leven van de Vlaamse Kapucijnen die hier verbleven tot 1996. Er wordt afgesloten met streekbier.
 
De prijs zonder middagmaal bedraagt 10,40 euro per persoon - Vergoeding daggids: 120 euro - Reservering  en bijkomende info VVV Markvallei Galmaarden  054/58 91 67 - markvallei@toerismepajottenland.be -

Andere mogelijkheden en/of eventuele meerprijzen zijn te bespreken bij reservering.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 jul 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief