HERNE - Zwerfvuil .... foei !

C21

HERNE - Zwerfvuil .... foei !

Zwerfvuil_rapen_0011
 
Sluikstortinzameling_008
Sluikstortinzameling_002
Sluikstortinzameling_0121
 

Tijdens het weekend van 19 en 20 april organiseert de gemeente Herne een grote zwerfvuilactie. Dit initiatief gaat uit van zowel de milieuraad als de jeugdraad. Gisteren en vandaag gingen alvast de scholen aan de slag. Zaterdag en zondag wordt er dan meer specifiek een beroep gedaan op verenigingen en vrijwilligers. De ophalers verzamelen zaterdag tussen 9 en 10u aan het gemeentehuis waar ze hun opdracht en het nodige materiaal zullen krijgen.

De leerlingen van de tweede graad van de Gemeentelijke Basischool De Regenboog Herfelingen trokken er reeds donderdag op uit om zwerfvuil te verzamelen. Voor.de Basisschool van het Gemeenschapsonderwijs Markevallei was het vrijdag “grote lenteschoonmaak”. Gepakt met vuilniszakken en handschoenen schuimden ook zij dan straten en bermen met argusogen af.
 
De actie is bedoeld om de leerlingen en zodoende ook onrechtstreeks hun ouders, familie en kennissen bewust te confronteren met het probleem zwerfafval en ieders verantwoordelijkheid inzake de netheid van de omgeving.

De kinderen stonden versteld van de massa zwerfvuil dat er zomaar te rapen viel. In korte tijd verzamelden zij samen zo’n 12-tal vuilniszakken vol.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 apr 2008
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 23 mei 2024
Marc Colpaert | 17 mei 2024

archief