HERNE - Het groene kwadrant

C21

HERNE - Het groene kwadrant

Groendienst_-_deschuyffeleer__2_
Bart Willems, schepen Marc Bombaert, werkleider Frank Van den Broeck, Geert Stas - © Deschuyffeleer
 
Groendienst_-_deschuyffeleer__1_
 
Groendienst_-_deschuyffeleer
 

Voor het onderhouden van haar openbaar domein kan de gemeente Herne rekenen op haar technische ploeg en de groendienst, alles bij elkaar 22 manschappen. Zo neemt ook de groendienst  een waaier aan taken voor zijn rekening die worden opgevolgd door werkleider Frank Van den Broeck onder de leiding van schepen van openbare werken Mark Bombaert.

De groendienst staat niet alleen in voor de zorg van het openbaar groen zoals gazons, beplantingen, bomen en bermen maar verzekert ook het onderhoud van perken, speel- en sportpleinen, de kerkhoven en strooiweiden en niet in het minst de voet- en buurtwegen.
 
Wie het heeft over de gemeentelijke groendienst komt dra terecht  bij het duo Geert Stas en Bart Willems. Bart werd pas vorig jaar in dienst genomen als groenarbeider. Voor deze job waren er niet minder dan 20 weerhouden sollicitaties. Als groenarbeider voert hij werken uit zowel in het kader van het tuin-, park- en plantsoenonderhoud als in het kader van bos- en natuurbeheer . Geert is op zijn beurt dan eerder gespecialiseerd in het maaien van bermen, gracht- en straatkanten. 
 
“Onze dienst is het ganse jaar door druk in de weer met het openbaar groen”, zegt werkleider Frank Van den Broeck.  “In het voorjaar nemen de aanplantingen het meeste tijd in beslag. Voor dit jaar voorziet de gemeente een uitgave van 7000 euro. Hierin zijn ondermeer de honderden éénjarige bloemen en planten vervat die de talrijke openbare ruimtes en de 36 hangmanden verspreid over de 3 deelgemeenten voorzien van geur en kleur.”
 
“In de zomerperiode is het onderhouden en het water geven van de beplanting een tijdrovende bezigheid”, weet Bart. “Eerst waren het de zeer hoge temperaturen en de laatste dagen de felle regen en de wind die de bebloeming geenszins deugd hebben gedaan.”  
 
Na de zomermaanden krijgen de vier kerkhoven de meeste aandacht. Ook in de winter is het voor de groendienst geen dode periode. Naast het snoeien van hagen en bomen moet ook wel eens een handje toegestoken worden bij de strooidiensten.
 
“Wij zetten ons graag in voor verzorgde groen- en bloemenruimtes”, zegt schepen Mark Bombaert “want zij zijn niet alleen een streling voor het oog maar dragen ook bij tot een beter  imago van onze groene gemeente".
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jul 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief