HERNE - Een hot en Waanzinnig Weekend

C21

HERNE - Een hot en Waanzinnig Weekend

Waanzinnig_weekend_herfelingen_2010_-_deschuyffeleer__26_
Oldtimervrienden Bart De Klippel. - Foto's © Deschuyffeleer
 
Collage_deschuyffeleer_oldtimer_tractoren
 
Waanzinnig_weekend_herfelingen_2010_-_deschuyffeleer__12_
Auto- en tractorenwijding - © Deschuyffeleer
 
Waanzinnig_weekend_herfelingen_2010_-_deschuyffeleer__37_
Highlandgamers - © Deschuyffeleer
 
Collage_deschuyffeleer_highlandgames
 
Waanzinnig_weekend_herfelingen_2010_-_deschuyffeleer__72_
De Reinhaertvrienden uit Heikruis, presentator Marc Huylebroeck en organisator Wim Cleas © Deschuyffeleer
 
Waanzinnig_weekend_herfelingen_2010_-_deschuyffeleer__87_
beach-volley-spelers ... winaars en verliezers - © Deschuyffeleer
 
Met de gooi van zo’n 2000 chocolade langoren mochten de organisatoren van het Waanzinnig Weekend in Herfelingen hun 11de editie inblikken. Twee oortjes waren 100 euro waard. Karolien Labaere uit Huizingen en de 8-jarige Arno Peeters uit Herfelingen waren alvast de gelukkige grabbelaars.
 
Het beach-volleybaltornooi was gespreid over twee afzonderlijke lange wedstrijddagen. Moe maar tevreden mocht uiteindelijk ook Claudy Cuvelier op zijn organisatie terugblikken. Zowel zaterdag als zondag traden telkens 12 ploegen aan. De ganse namiddag was het opslaan, passen en smashen geblazen op de twee aangelegde terreinen. De ingeschreven ploegen werd opgedeeld in een reeks full-amateurs en een reeks competitie . In deze laatste reeks wist Moto Malaya uit Lennik met Laurens Devolder op kop zich met 204 punten nipt te rangschikken net boven de Kokejaanse ploeg Vinof met 201 punten. Bij de amateurs waren het de Reinaertvreinden uit Heikruis die zich de beteren toonden. Op zondag ging de fairplay-prijs naar De Tropics uit Bever met Samuel Deneyer als gangmaker. De prijs voor het hoogste puntentotaal ging naar de jonge ploeg van Robin Deherder en zijn VDMennekes en C° eveneens uit Kokejane.
 
Dat het Herfelings tornooi een referentie is in het beach-volley staat als een paal boven water. “Indien wij alle inschrijvingen toelaten dan kunnen wij hier zeker een vierdaagse van maken” aldus organisator Claudy Cuvelier.
 
Voor de tweede Bart Deklippel-rondrit voor oldtimertractoren boden zich een vijftigtal exemplaren, het ene al wat ouder dan het andere, aan  Deze landbouwmonumenten tuften en puften zo doorheen het mooie landschap van het Groene Kwadrant. Uitschieters waren de Lanz Buldog uit 1952 van Jeroen Vranckx uit St-Pieters-Leeuw en de Deutz uit 1951 van Frank Van Ongeval uit Herne.
 
Zo vertelt Jeroen over zijn liefde voor oude tractoren : “Ik heb er vier maar deze Lanz geniet mijn voorkeur”, zegt hij. Hij kocht de oldtimer begin dit jaar bij Van Sinay uit Kokejane, als het ware de oldtimerspecialist in de streek. Niet alleen Jeroen is gebeten van oude tractoren, ook de ouders Vranckx glunderen in de aanwezigheid van hun troetelkind. “Met de aankoop van zulke oude tractoren is veel geld gemoeid. Behoudens het aspect oudheid dient men de aankoop dan ook te zien als een investering” aldus papa Vranckx.
 
Nieuw op de Waanzinnig Weekendweide waren de Highlandgames. Deze eerste editie werd gewonnen door de eerste ploeg van de Reinaertvrienden uit Heikruis. Zij haalden het van de twee ploegen van de Hoebelfeesten uit Vlezenbeek. Ploegen van drie spelers dienden elkaar te bekampen in hindernislopen, biervatgooien, paalwerpen, stronkstoten, tractortrekken en bakbeklimmen. De spelen konden genieten van heel wat publieke belangstelling met telkens een schare fanatieke supporters voor iedere ploeg. Marc Huylebroeck, de VTM-stem achter het Rad van Fortuin, stond in voor de presentatie. De organisatie van deze spelen beruste bij Wim Cleas.
 
Voor wie het niet zo gemunt had op een namiddagje buiten in een blakende zon kon in de feesttent genieten van een muzikaal showspektakel. Hiervoor tekenden ondermeer Paul Severs en zijn danseressen, Bart van Gooik en Henri Spider.
 
In de voormiddag was er gewoontegetrouw ook een misviering in de feesttent en een autowijding.
 
Het Waanzinnig Weekend werd zoals steeds afgesloten met de Schieve Fuif waarbij ambiance steeds verzekerd is.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jul 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief