HERNE - Sander Goddaert outstanding

C21

HERNE - Sander Goddaert outstanding

Dsc01425
 
Dsc01630
Dsc01634
Dsc01643
 
Dsc01648
Wielerclub De Smurfen uit Herfelingen mocht 88 juniors verwelkomen aan de start van hun jaarlijkse wielerwedstrijd.
 
Willem Vertonghen uit Steenhuffel roerde als één van de eersten de aanvalstrommel op de Assesteenweg. Een rits schermutselingen in het eerste wedstrijdgedeelte bracht uiteindelijk weinig aarde aan de dijk. In de 11de ronde kwam uiteindelijk de beslissende vlucht met zeven renners tot stand. Ken Hermans (Brecht), Karl Peeters (Duffel), Nick Van Der Lijke (Nederland), Sander Goddaert (Mere), Sven Neckebroeck (Geraadsbergen), Alexander De Roose (Oudenaarde) en Kevin De Jonghe (Schelle) kozen gezamenlijk het hazenpad en bleven definitief buiten de greep van het peloton.
 
In de laatste klim naar de aankomst toe sloeg Sander Goddaert, dit jaar reeds winnaar van de openingswedstrijd in Oetingen ongenaakbaar toe. Hij finishte solo met een twintigtal seconden op een achtervolgend groepje waarvan Sven Neckebroeck de spurt won. De pelotonsspurt werd gewonnen door Andres Pieters voor een sterk rijdende Dries Vandenberghen uit Herfelingen.
 
Heel wat plaatselijke renners wisten zich te laten opmerken. Zo wist Jonas Van Gindertael uit Gooik nipt uit de greep van het aanstormende peloton te blijven. Dries Vandenberghen uit Herfelingen eindigde na een fraaie wedstrijd tweede in de pelotonsspurt. Met Mattias Vandersmissen (Bogaarden) op de 17de plaats, Jonas Plasschaert (Tollembeek) op de 21ste plaats, Tim Seghers (Oetingen) op de 48ste plaats en Joaquim Durant (Herne) op de 49ste plaats wisten de renners uit het Pajottenland zich opvallend te manifesteren.
 
De plaatselijke renner Dries Vandenberghen vond het een vrij zware wedstrijd. “Door de wind en het vals plat her en der op het parcours bleef het peloton vrij lang gesloten. Pas op het einde wist een selecte kopgroep zich van de rest af te scheiden. Als eerstejaars junior kwam ik enige kracht te kort om met de kopgroep mee te gaan. Allicht kan ik de conditie van vandaag aanhouden in de interclub van toekomende week in Korbeek-Lo”.
 
Uitslag : 1. S. Goddaert (Erpe-Mere), 91 km in 2u15; 2. S. Neckebroeck; 3. N. Van Der Lijke (NED); 4. K. De Jonghe; 5. A. De Roose; 6. K. Hermans; 7. J. Vangindertael; 8. A. Pieters; 9. D. Vandenberghen; 10. I. Vansumere.
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 apr 2008
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 23 mei 2024
Marc Colpaert | 17 mei 2024

archief