HERNE - 1ste GP Jartazi slaat aan

C21

HERNE - 1ste GP Jartazi slaat aan

Koers_herne_4_aug_2010_blaton__4_
De nummers 1 en 2 - Ronny Paridaens en Rudy Thomas - een kopie van de uitslag op het wereldkampioenschap vorige zondag in het Luikse Soumagne. - Foto's © Deschuyffeleer
 
Koers_herne_4_aug_2010_blaton__13_
Ronny Paridaens en Jerry De Reuse - © Deschuyffeleer
 
Koers_herne_4_aug_2010_blaton__14_
Vader en zoon Paridaens - beiden WK-winnaars - © Deschuyffeleer
 
Koers_herne_4_aug_2010_blaton__45_
Gunter Van Damme - © Deschuyffeleer
 
Koers_herne_4_aug_2010_blaton__47_
Jurgen Diependaele © Deschuyffeleer
 

Pajottenland Sportief, de sportploeg met ondermeer het Terheyde Cycling Team van voorzitter Wim Blaton trad vandaag in samenwerking met de Vlaamse Wielerfederatie op als organisator van de 1ste  Grote Prijs Jartazi. Er waren drie dubbelwedstrijden in 6 verschillende categorieën (E en F, C en D, A en B) met starttijden om 15u30, 17u en 18u30 aan het parochielokaal in de Lindestraat 

De 72 E en F-deelnemers kregen 4 ronden voorgeschoteld van telkens 10,2 km. Het niet te onderschatten parcours doorheen de Aerebeekvallei kon niet buiten de nijdige beklimming in de Processiestraat en evenmin die van de Ekkelenberg en de Barrakkenberg. Via de Assesteenweg en de Waardestraat ging het dan richting finish met net voordien op 100m nog een brede bocht.
 
Het werd een gemoedelijke koers met voor het merendeel rugwind.  De 65-jarige Etienne Vandenhouwe uit Roosdaal kwam als eerste over de eindstreep in de cat F. Voor hem was deze overwinning de 7de van het jaar. Hij ging Roger Hoof en Alfons Volckaerts vooraf. Van de 42 deelnemers in de cat E was het Jean Blommaert uit Hamme die de snelste was vóór Marcel Poelman en Eddy Van den Abeele.
 
Voor de 109 deelnemers in de cat C en D waren 5 ronden weggelegd. In de cat. C werden Ronny Paridaens en Rudy Thomas de nummers 1 en 2,  een kopie overigens van de uitslag op het wereldkampioenschap vorige zondag in het Luikse Soumagne. De derde plaats werd in beslag genomen door Danny Debacker. In de cat D ging Jerry De Reuse met de palm lopen.
 
Als laatsten kwamen de categorieën A en B aan bod. Zij hadden nagenoeg 67 km af te peddelen doorheen het glooiende landschap van ’t Groene Kwadrant. In cat A werd de koers op gang getrokken met een ontsnapping van 10 renners waaronder Jurgen Diependaele en Willem Van Der Heyden. Uit deze 10 muisden er op hun beurt 4 renners van door waaronder terug Jurgen Diependaele en zijn kompanen De Rouck, Annendyck en Tribaut. Zij werden in extremis nog bijgebeend door een gedeelte van de initiële kopgroep. Het werd een spannende slotfase waarbij uiteindelijk Jurgen Diependael het pleit won net voor Willem Van Der Heyden en Bart Tribaut. David Motte greep als 4de net naast het podium. Andy Annendijck werd 6de en Johan De Rouck volgde op de 7de plaats.
 
In de cat B maakten 6 renners de koers waarbij Gunter Van Damme uit Deftinge als winnaar uit de bus kwam voor Ronny Van der Vurst en Tom De Beer.
 
Organisator Wim Blaton was dan ook met deze eerste organisatie meer dan tevreden. “Een degelijke opkomst van in totaal 258 renners, een grote publiek belangstelling, een overwinning van Gunter Van Damme voor het organiserende  Terheyden CT, geen incidenten en een massa tevreden collega’s. Volgend jaar zal het Terheyden CT zich allicht kandidaat stellen voor de organisatie van het kampioenschap van Vlaams-Brabant,” aldus voorzitter Blaton.
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 aug 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief