HERNE - Winnepoe exposeert (eigen) kunst

C21

HERNE - Winnepoe exposeert (eigen) kunst

Winnepoe_aug_2010__5_
De deelnemers aan de kunsttentoonstelling. - Foto's © Deschuyffeleer
 
Winnepoe_aug_2010__1_
Jorre en Iris - Persverantwoordelijken - © Deschuyffeleer
 
Winnepoe_aug_2010__4_
Een Olympia-4-uurtje voor groot en klein - © Deschuyffeleer
 
Winnepoe_aug_2010__10_
Op het succes van ... © Deschuyffeleer
 
Winnepoe_aug_2010__12_
Glenn Deherder en zijn monitorenteam: Veerle, Julie, Stijn, Truis en Cloé - © Deschuyffeleer
 

Na reeds vijf succesvolle weken kinderopvang was de Winnepoe-boog vandaag iets minder strak gespannen. Op het dagprogramma stond immers de opening of vernissage van de (eigen) kunsttentoonstelling. Ouders, burgemeester, OCMW-voorzitter, vrienden en pers werden dan ook ontvangen zoals het hoort. Ook een hapje chips en een glaasje Kidibul ontbraken niet op het appel.

“Gemiddeld tekenen per dag zo’n 35 kinderen tussen 2,5 en 12 jaar in voor de activiteiten”, zegt OCMW-voorzitter Carina Ricour.  
 
Het rijk gevulde programma staat iedere week in het teken van een bepaald thema. De eerste week stond zo in het teken van het circusgebeuren. Tijdens week nummer 2 ging alle aandacht naar de dieren en werd het speelplein grotendeels omgetoverd tot een dierenpark.  In de derde week stond “hoog, hoger, hoogst” in de belangstelling en hadden alle spelletjes ergens iets te maken met hoogte. Vorige week kwam het thema ruimte aan de beurt. Hierbij stonden dan ook sterren kijken, sterren knippen, sterren op de dansvloer en een heus buitenaards feestje geprogrammeerd.
 
Deze week staat “kunst” met al dan niet een kleine of grote K centraal. Menig Jackson Pollok of Pablo Picasso kreeg dan ook al een ereplaats toebedeeld in de Winnepoe-galerij.
 
Voor de gelegenheid waren Jorre en Iris aangesteld als pers-verantwoordelijken. In die functie kweten zij zich dan ook voortreffelijk van hun taak. Zo wisten zij bovendien te vertellen dat de Winnepoewerking onder de leiding stond van jeugdmonitor Glenn De Herder. Zijn monitorenteam voor vandaag bestond uit Veerle, Julie, Stijn en de stagiaires Truis en Cloé.
 
Ook wisten zij een tipje van de sluier voor de komende weken te lichten. Zo staan nog een bezoek aan de bib, een uitstap naar PlopsaCoo, foto’s nemen in Herne, een uitstap naar het dierenpark Harry Malter in Destelbergen en een superheldendag in het verschiet.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 aug 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief