HERNE - Chiromannen stappen Dodentocht uit

C21

HERNE - Chiromannen stappen Dodentocht uit

De_100_km_van_bornem_2010__5_
Glenn, Geert, Dries en Wesley. - Foto's © Deschuyffeleer
 
Collage_deschuyffeleer
Het begeerde diploma - © Deschuyffeleer
 
De_100_km_van_bornem_2010__1_
Hernse finalisten van de Dodentocht 2010 - © Deschuyffeleer
 

Wat goed 40 jaar geleden begon met 69 wandelaars is vandaag uitgegroeid tot de grootste en meest bekende 100 km tocht van heel Europa. De Dodentocht van Bornem is veel meer dan wandelen alleen. Dit kunnen de Hernenaren Geert Stalpaert, Glenn Deherder, Dries De Pessemier, Emiel De Keyser en Marc Farazyn alvast getuigen. Samen met nog zo’n 6500 andere dapperen brachten zij de helse tocht tot een goed einde en mochten zij bij de aankomst het fel begeerde diploma in ontvangst nemen. 

Uitgeput maar tevreden vierde het trio Glenn, Geert , Dries de goede afloop in de Katholieke Kring. Ook Wesley Baeyens uit Vollezele deelde enigszins in de vreugde. 
 
Reeds in juni smeden de 4 Chiro-kompanen plannen in de richting van een mogelijke deelname aan de Dodentocht. Voor ultraloper Geert Stalpaert, die twee jaar geleden nog de 100km loopwedstrijd van de Nacht van Vlaanderen in Torhout uitliep, was deze 100 km stappen dan ook een nieuwe uitdaging. Voor Glenn, Dries en Wesley was het een sprong in het ongewisse. Geen van de drie is een fervente stapper noch een uitgesproken sportman. Blijkbaar bezitten zij wel een flinke dosis punch. Jammer genoeg kreeg Wesley na 35 km te kampen met spierpijnen en diende hij noodgedwongen op te geven.
 
Noch Glenn noch Dries wisten zo meteen en met zekerheid te vertellen of zij ooit een tweede keer aan de Dodentocht zouden deelnemen. “Het is wel dat wij met 3 waren en dat wij telkens in groep zijn blijven stappen”, vertelt Glenn. “Op die manier konden wij ons in de moeilijke momenten ten minste mentaal aan elkaar optrekken. Als ik de 100 km van Bornem moet beschrijven dat gebruik ik zowel de woorden uniek, indrukwekkend, massaal als afmattend, loodzwaar en afzien. Gelukkig bleef het de ganse dag droog.”
 
Zowel voor Dries, Glenn en Geert wogen de laatste 5 km loodzwaar. “Ik vond deze 100 km stappen niettegenstaande ik regelmatig grote afstanden loop bijzonder moeilijk” zegt Geert. “Eens te meer is bewezen dat lopen en stappen wel banden met elkaar hebben maar toch zijn het twee disciplines die het lichaam totaal anders belasten”.
 
Glenn voelde zich bijzonder in zijn nopjes met zijn puike prestatie. Voortaan kan hij immers papa Jean-Luc met zijn palmares van verschillende wandeltochten van 60km de loef afsteken.. Alle drie stapten de 100 km af in 20 uur en 40 minuten. Hun gemiddelde snelheid was 4,8 km/uur.
 
 
Ingeschreven deelnemers uit Herne
 

Startnummer en links
Naam
Boon Nadia
De Keyser Emiel
De Pessemier Dries
Deherder Glenn
Farazyn Marc
Mertens Eddy
Roobaert Nathalie
Stalpaert Geert
Van Tricht Ilse
Baeyens Wesley (Vollezele)

 

Uit de buurgemeenten:

BEVER:  Melaerts Greet  Smet Hugo Jaak  Van Schoors Kurt    
GALMAARDEN: Cools Isabelle  Cornelis Geert  Goovaerts Kristof  Letouche Johan  Stalpaert Bart   Tielemans Joeri  Van Nieuwenberg Steven  Van Nieuwenhove Ronny Depelseneer Bert.                     

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 aug 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief