HERNE - ’t Draisineken en Pasar maken er het beste van

C21

HERNE - ’t Draisineken en Pasar maken er het beste van

Wandel_en_fiethappening_15_aug_2010__14_
Wandelen in de regen ... heeft ook zijn charme ... Foto's © Deschuyffeleer
 
Wandel_en_fiethappening_15_aug_2010__4_
Voor het optreden van een resem vedetten werd gretig gebruik gemaakt van het occasioneel podium in het parochielokaal - © Deschuyffeleer
 
Wandel_en_fiethappening_15_aug_2010__5_
...dwijlen met de kraan open ... © Deschuyffeleer
 
Wandel_en_fiethappening_15_aug_2010__7_
Pajottenboeketje onder de leiding van Hilda Van Hassel - © Deschuyffeleer
 
Wandel_en_fiethappening_15_aug_2010__12_
 
Wandel_en_fiethappening_15_aug_2010__13_
 

Ook de Wandel- en Fietshappening van het Draisineken en Pasar vanuit het parochiaal centrum in de Lindestraat werd het slachtoffer van het barslechte weer dat zondag ook het Pajottenland te beurt viel. Zowel het gros van de verwachtte stappers als van de fietsers bleef dan ook grotendeels weg. “Met het aantal deelnemers aan onze wandel- en fietstochten van dit jaar zullen wij zeker geen hoogvlieger schieten”, zegt Luc Roosens. “Juiste cijfers hebben wij nog niet maar naar schatting moet de opkomst van vandaag zoiets als de helft van vorig jaar zijn”.

Niettegenstaande de afwezigheid van een beetje zon daagden toch nog een 100-tal dappere wielertoeristen op voor de gezamenlijke rit van zo’n 75 km. Voor velen was het een eerste kennismaking met de nabijgelegen dorpen en de gemeenten over de taalgrens.

Voor het vertrek van de ladies-fietstoer maakten dan weer een 25-tal deelnemers hun opwachting. De Draisinekes-dames kregen wel de compagnie van enkele heren die het vrouwelijk gezelschap maar al te goed wisten te waarderen. Zij kregen een parcours van 60 km voor de wielen geschoven.
 
Voor het animatiegedeelte in de namiddag met een optreden met een resem vedetten werd gretig gebruik gemaakt van het occasioneel podium in het parochielokaal. Ook de plooitenten van de gemeente waren ook meer dan welkom om de bezoekers toch enigszins te vrijwaren van nattigheid.
 
De danseressen van Pajottenboeketje onder de leiding van Hilda Van Hassel hadden al bij al nog geluk. Tussen twee regenvlagen in konden zij hun danspasjes demonstreren. Het werd uiteraard een vluggertje waarbij de kwaliteiten van de dansgroep toch nog vlotjes naar boven kwamen. “De weersomstandigheden hebben ons optreden wel enigszins geamputeerd. Zonde van de tijd en de energie die wij in de voorbereiding hebben gestoken”, klonk het ietwat ontgoocheld bij Odette Van Vooren, een van de 40 actieve leden van de dansgroep.  
 
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 aug 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief