HERNE – Kokejane promoveert naar 2de Nationale

C21

HERNE – Kokejane promoveert naar 2de Nationale

Laneffe_aangepast_ep
Het komend week-end moet Kokejane nu nog Mont-Gauthier in een dubbelconfrontatie partij geven voor de titel van Belgisch kampioen in 3de Nationale - Foto ingezonden
 
Kaatsen_laneffe__1_
Kaatsen_laneffe__2_
Khk_aug_2010_-_deschuyffeleer__1_
Andy Couteau, Nicolas Dupont, Bertrand Becq, Jelle Defrijn, David Levis en Geert Vandervelden
 
Khk_aug_2010_-_deschuyffeleer__2_
Ploeg Laneffe
 

Feeststemming alom zondagavond in Kokejane. Niet alleen de festiviteiten van ‘Kokejane leeft’ kenden een succesvolle afloop. Ook kaatsclub Kokejane droeg haar steentje bij met een klinkende overwinning in de kruisfinale tegen Laneffe. Hierdoor promoveert de club van voorzitter Jacques Allebosch naar 2de Nationale.

De ballodroom van Tollembeek, waar Kokejane noodgedwongen diende naar uit te wijken voor haar thuismatch zaterdag, heeft de kaatsers van trainer-coach Geert Vandervelden geen windeieren gelegd. In een fel bevochten lutte toonde Kokejane zich met 13-10 uiteindelijk de sterkste van Laneffe, de eerst gerangschikte in 3de Nationale B.
 
In de terugwedstrijd zondag in Laneffe stond er echt geen maat meer op Bertrand Becq en zijn teamgenoten. Laneffe ging de boot in met 6-13 zodat Kokejane zich meteen met een totaaloverwinning van 26-16 naar 2de Nationale kaatste.
 
Kokejane deed voor de wedstrijden een beroep op haar basisploeg met Andy Couteaux, Nicolas Dupont, Bertrand Becq, Jelle Defrijn en David Livis. In Laneffe nam Florent Verset wel de plaats in van David Livis.
 
“Onze ploeg kaatste het ganse week-end op hoog niveau. Zo zou het steeds moeten kunnen. Alle spelers waren bovendien extra gemotiveerd. De promotie is dan ook hun verdienste”, aldus een triomfantelijke trainer-coach Geert Vandervelden.
 
Nog is de campagne dit seizoen voor Kokejane niet afgelopen. Het komend week-end moet Kokejane nu nog Mont-Gauthier in een dubbelconfrontatie partij geven voor de titel van Belgisch kampioen in 3de Nationale. Het beresterke Isières, de eerstgerangschikte in 3de Nationale A voor kampioen van Vlaanderen Kokejane, moest immers in de andere kruisfinale het onderspit delven tegen Mont-Gauthier. Van een verrassing van formaat gesproken !
 
Voor de titelstrijd moet Kokejane nu zaterdag eerst naar Mont-Gauthier. Zondag is er dan om 14u30 de beslissende terugwedstrijd op eigen terrein in Kokejane. Alle supporters en kaatsliefhebbers zijn dan ook van harte welkom.        
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 aug 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief