HERNE - Achterweisjoerskermis start met een geslaagde avondmarkt

C21

HERNE - Achterweisjoerskermis start met een geslaagde avondmarkt

Dsc08895
De 2de ACHTERWEISJOERSKERMIS. - Foto's © Deschuyffeleer
 
Dsc08880
Gaëtan, Christophe 1 en 2, Julien en Grégory van de Edingse brandweer - © Descchuyffeleer
Dsc08893
Demo: dit is het resultaat van een glas water op een brandende frietkeltel
Dsc08876
De fanfare St-Pieters-Herleving uit Sint-Pieters-Kapelle speelt samen met kinderen en volwassenen met een handicap - © Deschuyffeleer
 
Dsc08886
De Reinaertvrienden Ward, Jeroen, Wim, Kevin en Gert uit Heikruis aan het werk - © Deschuyffeleer
Dsc08892
Voor Ward (Reinaertvrienden) de felicitaties van de voorzitter VH en een waardebon.
Hobbyistententoonstelling_2010__17_
De snoepjesworp - © Deschuyffeleer
 

De Verenigde Handelaars kunnen prat gaan op een droge, een geslaagde en een geanimeerde avondmarkt. Het bestuur en tal van vrijwillige medewerkers voor en achter de schermen hadden dan ook hun beste beentje voorgezet om de Achterweisjoerskermis met veel schwung op gang te trekken.

Naast de klassieke ingrediënten zoals kraampjes met natjes en droogjes wisten ook verschillende attracties de bezoekers te boeien. Zo was er een forse koordtrekking waarbij de Reinaertvrienden uit het naburige Heikruis zich de sterksten toonden. Net zoals vorig jaar versloegen zij de plaatselijke Apollovrienden. De derde plaats was dan weer voor Heikruis met de jonge Reinhaertvrienden.
 
Ook de brandweer uit Edingen was ter plaatse met zwaar materiaal. Hun ladderwagen diende ook voor de snoepjesgooi. Onder de kilo’s zoetigheid die uit de handen van burgemeester Kris Poelaert en Laurent Lanneer van de Verenigde Handelaars zomaar uit de lucht vielen bevonden zich ook 10 prijssnoepen. Zij waren gehuld in een waardebon van 25 euro in te ruilen bij de deelnemende handelaars.
 
Een speciale vermelding verdient de inbreng van de fanfare St-Pieters-Herleving uit Sint-Pieters-Kapelle. Zij gaf net zoals vorig jaar een recital samen met kinderen en volwassenen met een handicap . “Dit is een unieke ervaring. Wij hebben deze mensen een bijzondere avond aangereikt die ze allicht niet vlug zullen vergeten”, aldus voorzitter Marc Janquart.
 
Nog tot maandag ontvangt ook de cultuurraad belangstellenden op hun hobbytentoonstelling in het  Sociaal Cultureel Centrum. Niet minder dan 13 lokale hobbyisten stellen er hun werken tentoon.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 sep 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief