Chiro HERNE viert goud

C21

Chiro HERNE viert goud

Chiro_50_jaar_opdocht_naar_de_kerk_zaterdag__1_
Chiro Herne is 50 geworden. - Foto's © Deschuyffeleer
 
Chiro_50_jaar_opdocht_naar_de_kerk_zaterdag__11_
Stoetsgewijs naar de kerk voor de jaarlijse chiromis - © Deschuyffeleer
 
Chiro_50_jaar_op_zondag_alpengames__20_
Zondag ... een familiedag zonder regen ... © Deschuyffeleer
 
Chiro_50_jaar_op_zondag_alpengames__21_
.... het reuzespringkasteel - © Deschuyffeleer
 
Chiro_50_jaar_op_zondag_alpengames__23_
De schminkstand voor de ladies ...© Deschuyffeleer
 
Collage_alpengames
... Alpengames voor de sportievelingen - © Deschuyffeleer
 

Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan organiseerde de Chiro-afdeling van Herne dit weekend een buitengewone bontering. Het thema was uiteraard de viering van het gouden jubileum.

De festiviteiten gingen van start met een grote openingsfuif op vrijdag. De draaitafel werd achtereenvolgens bediend door The Compact Disc Dummies, Eurosound Systems on Drums en dj Sterckx..

Zaterdag waren alle leden om 18u in piekfijn uniform paraat aan de chirolokalen om stoetsgewijs naar de kerk te trekken voor de jaarlijkse chiromis. De jubileummis werd voorgegaan door oud-proost Kamiel Stallaert. Nadien werden familie en sympathisanten onder muzikale begeleiding naar het chirolokaal in de Lindestraat geloodst waar bij een hapje en een drankje of tijdens een bezoek aan het chiro-archiefmuseum gezellig kon worden nagepraat.
 
Later op de avond was het terug fiësta geblazen met Barabas, The Priest Sunglasses en de Zac Boy’s om te eindigen met een echte retrofuif waarbij de dj’s Lippens, The Priest en Cupi zorgden voor de ambiance.

Zondag was een heuse familiedag waarbij een BBQ en talrijke randactiviteiten voor jong en minder jong uiteraard de hoofdschotel waren. Iedereen was er overigens welkom voor een namiddag vol spel en plezier. Voor de Alpengames vond Chiro Herne 16 ploegen die het in 15 verschillende disciplines tegen elkaar opnamen. Zo was er skiën, vaten werpen , Tarzan slingeren, schieten en Zwitsers tafelen. Ook de Tangram puzzel , vuurtje maken en de kruidenkast waren van de partij. Het podium werd uiteindelijk gehaald door  de Oud-leiding Kokejane met 165 punten, De Loekes met 191 punten en de winnaar De Jonge Ware Broeders uit Herfelingen met 201 punten.
 
Wie na drie dagen feesten nog wat energie op overschot had kon de stembanden nog eens op de proef stellen tijdens het afsluitend kampvuur.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 okt 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief