HERNE - Technische dienst in nieuw kleedje

C21

HERNE - Technische dienst in nieuw kleedje

Nieuw_voertuig_gemeente_herne_met_logo
Nieuw voertuig Renault Kangoo voorzien van het logo van Herne, de naam van de dienst, en de conforme reflecterende veiligheidsstrips - Foto's ingestuurd
 
Nieuw_voertuig_gemeente_herne_met_logo__2___1728_x_1296_
 

Het gemeentebestuur krimpt op termijn het personeelsbestand van de Technische Dienst in van 21,5 naar 16,5 eenheden. Daartegenover staat wel een forse uitbreiding van het machinepark. Dat zijn de besluiten die het trekt uit een audit van de dienst. Ook van het opkrikken van het gemeentelijk imago wordt werk gemaakt.

Burgemeester Kris  Poelaert “Onze Technische Dienst kende de laatste jaren een heuse uitbreiding niet alleen van personeel maar ook van diensten. Tijd dus om de dienst tegenover het nieuw takenpakket te onderwerpen aan een audit”
 
De audit bestond uit een analyse van een reeks elementen zoals het takenpakket, een opmeting van het patrimonium, de sterktes en de zwaktes van de dienst en het vastleggen van de opdrachten die best in eigen beheer gebeuren of uitbesteed worden. Ook werden de personeelsgegevens doorgelicht. “Aan de hand van al deze gegevens werden de middelen bepaald. Hoeveel personeel is echt nodig ? Welk bijkomend materiaal moet voorzien worden en welke werkwijzen dienen te worden aangepast ?”, aldus nog de burgemeester.
 
De audit schoof dan ook een nieuwe structuur naar voren. Zo wordt de functie van coördinator in het leven geroepen als link tussen de ploegbazen en het afdelingshoofd. De Technische Dienst wordt ook opgesplitst in een ploeg groen, kerkhoven en containerpark, een ploeg gebouwen, wegen en water en een ploeg logistiek en feestelijkheden. De nieuwe organisatie zal evenwel pas beginnen te functioneren eens de coördinator en een tweede ploegbaas in plaats zijn gesteld.   
 
“De nieuwe structuur zal geen aanleiding geven tot ontslagen bij het personeel. Wel zullen uitstappers een tijdje niet meer vervangen worden”, stelt de burgemeester het personeel gerust. ”Daartegenover bleek heel wat nieuw materiaal zoals een minigraafmachine type bobcat, een borstelmachine en aangepaste voertuigen onontbeerlijk”.
 
Ook wil het gemeentebestuur werk maken van het verbeteren van het imago van de gemeente en van haar diensten. Zo krijgt het nieuw dienstvoertuig voor de Technische Dienst als eerste voertuig het logo van de gemeente, de benaming van de dienst en de wettelijk voorziene veiligheidsstrips mee.
 
“De doelstelling om efficiënter werk te leveren gaat gepaard met een nieuw en beter imago. De burger eist ook van het gemeentebestuur een professionele aanpak. Hiervoor stomen wij ons dan ook met de nieuwe structuur en middelen klaar om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan. Met de belettering op het nieuw dienstvoertuig en een uniforme werkkledij voor het personeel zal de Technische Dienst meer dan vroeger in het straatbeeld merkbaar zijn. Ook de werkmethodes worden in die zin bijgeschaafd. Overigens prijkt ook de veiligheid van onze medewerkers op het terrein hoog op onze prioriteitenlijst”, besluit de burgemeester. 
  
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 okt 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief