HERFELINGEN - Petanquers beginnen winterslaap

C21

HERFELINGEN - Petanquers beginnen winterslaap

Petanque_herfelingen__okt_2010__4_
Clara, Jaqueline, Jozef, Margeriet, Ghislain, Germaine, Madeleine, Roger, Jeanne, Lutgarde, Julienne en Gustaaf .... de Herfelingse petanquers 2010. - Foto's © Deschuyffeleer
 
Petanque_herfelingen__okt_2010__5_
De winnende ploeg van Lutgarde, Julienne en Gustaaf - © Deschuyffeleer
 
Petanque_herfelingen__okt_2010__6_
Om zeker te zijn ....komt de meetlat er bij te pas - © Deschuyffeleer
 
Petanque_herfelingen__okt_2010__7_
 

Vrijdag voor Allerheiligen is voor de petanquespelers in Herfelingen de laatste speeldag van het seizoen. Op hun laatste afspraak op de parking aan het kerkhof gaven een twaalftal senioren dan ook opnieuw het beste van zichzelf. Desondanks de ietwat gure wind werd er ook nu weer fanatiek gespeeld, niet om de prijzen, niet om de decoratie of de beker maar wel voor de lol en vooral voor de eer.

”Petanque is voor ons de ideale sport”, zegt Ghislain Allaert. “Een partij vraagt niet alleen concentratie, coördinatie en samenspel, ook het lichaam is gedurende de ganse namiddag aan zet. Hierbij is het sociale aspect dat bij elk spel komt kijken evenmin te versmaden. Zo zijn voor, tijdens en na een spel geanimeerde commentaren altijd mee van de partij”.
 
Voor de goede gang van zaken werd dit jaar voor de eerste keer een zekere vorm van rangschikking bijgehouden. Deze classificatie is niet bedoeld om uit te maken wie goed, beter of  best is, maar wel om een geregelde aanwezigheid enigszins te stimuleren. Het voorbije seizoen hebben zodoende Lutgarde, Julienne en Gustaaf zich als primussen weten te rangschikken.
 
Voor toekomend jaar geven de petanquespelers elkaar nu al afspraak de eerste vrijdag na Pasen. In de zomermaanden wordt er gespeeld vanaf 18u, in de lente en in de herfst rollen de bollen ’s namiddags reeds vanaf 14u. Inschrijven en lidgeld zijn niet nodig. “Ook wie over geen petanqueballen beschikt is meer dan welkom, daar wordt zeker een mouw aan gepast”, wil Ghislain er nog graag aan toevoegen.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 okt 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief