HERNE – 72,1 liter water per m² in 3 dagen

C21

HERNE – 72,1 liter water per m² in 3 dagen

Luc_poelaert_kmi-waarnemer_voor_herne_en_regio
 

Als vrijwillig KMI-waarnemer verricht Luc Poelaert uit de Pausleenstraat vanuit zijn tuin de plaatselijke weersmetingen. Stipt om 8u ’s morgens noteert hij iedere dag trouw de verschillende weerselementen zoals neerslag, temperatuur en zichtbaarheid en maakt hij ze over aan het KMI. Zijn waarnemingen van de voorbije dagen onderstrepen het heus uitzonderlijk karakter van de extreme weersomstandigheden van het week-end.

“Over drie dagen van donderdag 8u tot zondag 8u kreeg Herne maar liefst 72,1 l/m² neerslag te slikken”, zegt Luc. “Dit is toch wel uitzonderlijk als deze cijfers worden uitgezet tegenover enkele referentiewaarden. Zo bedraagt de gemiddelde neerslag voor gans de maand  november in België 68,3 l/m² en dit gespreid over 18 dagen. Vorig jaar kreeg Herne in november 103,2 l/m² te verwerken gespreid over 26 dagen. Voor de eerste 14 dagen van deze maand zijn wij nu al toe aan 101,7 l/m² gespreid over 10 dagen”.
 
Ook de temperatuurswaarnemingen voor deze maand blijken voorlopig abnormaal hoog uit te vallen. “Volgens de weersstatistieken zou de temperatuur zich tussen 3,5° C en 8,1° C moeten situeren met een gemiddelde van 6,1° C”, aldus nog de plaatselijke KMI-waarnemer. “Deze maand mochten wij voor de eerste 14 dagen van deze maand evenwel temperaturen noteren tussen 7,2° C en 11,8° C met een voorlopig gemiddelde van 9,3° C”.     
 
       
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 nov 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief